Matteo Salvini tijdens de bijeenkomst vandaag.
Volledig scherm
Matteo Salvini tijdens de bijeenkomst vandaag. © REUTERS

Zelfzekere Salvini spreekt 80.000 aanhangers toe: “Wij krijgen onze ministeries terug"

Matteo Salvini, leider van de Italiaans extreemrechtse partij Lega en tot voor kort minister van Binnenlandse Zaken, heeft vandaag op een bijeenkomst van duizenden aanhangers in de Lombardische stad Pontida de nieuwe centrumrechtse regering in zijn land ervan langs gegeven en zijn vertrouwen uitgesproken dat zijn partij terug aan de macht zal komen.

9 reacties

  • Karel Vanormelingen

    5 jaar geleden
    In 2024 zal de eu overwegend uit extreemrechtse zitjes bestaan en uiteen spatten de zeepbel van de paria’s en Bilderberg vazallen
  • Axel Italis

    5 jaar geleden
    Dus Raf, dan voor 6 maand. Valt me op dat Salivini na één dag uit het nieuws ligt met 2 reacties. DAT zegt iets. Salvini is of werd iets te wild voor de gemiddelde gematigde Italiaan , m.i..
  • joop Koehler

    5 jaar geleden
    Ik hoop op een spoedige terugkeer van Salvini. In Italië struikel je over de illegale Afrikanen. Salvini is de redder voor Italië. Het moet over en uit zijn met de illegale taxidiensten van de NGO's.
  • RENE LENAERTS

    5 jaar geleden
    Hij zou wel eens gelijk kunnen krijgen. De tijd van Don Camilo en Pepone is ook in Italië voorbij.
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    wat een enthusiasme dat Mr Salvini oproept. Heeft een van onze ongenaakbare goden, Mr Beke, Mr Calvo, en theatrale schreeuwer Verhofstadt ea dat al eens mogen voelen in hun ''zetels''??