Direct naar artikelinhoud
Vuelta

Primoz Roglic wint 74e editie van Vuelta, zege in slotrit voor Fabio Jakobsen

Primoz Roglic wint 74e editie van Vuelta, zege in slotrit voor Fabio Jakobsen
Beeld Twitter Vuelta

Fabio Jakobsen heeft de Vuelta afgesloten met een tweede ritzege. De Nederlander van Deceuninck-Quick.Step toonde zich de snelste in de straten van Madrid. De eindzege van Primoz Roglic kwam daarnaast niet meer in gevaar.

Voor de 29-jarige Sloveen van Jumbo-Visma is het zijn eerste eindoverwinning in een grote ronde. Eerder dit jaar eindigde Roglic al als derde in de Giro d’Italia. Vorig jaar was hij vierde in de Tour de France. In het eindklassement was de Spanjaard Alejandro Valverde tweede, de Sloveen Tadej Pogacar werd derde. 

De 21ste en laatste etappe, 106,6 kilometer lang, bracht het peloton van Fuenlabrada naar Madrid. Het eerste deel van de wedstrijd werd aan een slakkengangetje afgewerkt, halverwege barstte de koers écht los.

Daniel Martínez en Diego Rubio sprongen weg, terwijl Deceuninck-Quick.Step, Bora-Hansgrohe en UAE Team Emirates de boel controleerden. Slechts twee koplopers dus, een ideale situatie voor de sprintersploegen.

Op zeven kilometer van de streep was het liedje van het leidersduo uitgezongen. Een massasprint in Madrid was onvermijdelijk. En daarin rekende Fabio Jakobsen maar net af met Sam Bennett. Zege nummer vijf voor Deceuninck-Quick.Step in deze Vuelta.

Beeld AFP