De arrestatie van Ties Granzier (rechts) en Govert Sweep kwam op de Amerikaanse tv.
Volledig scherm
De arrestatie van Ties Granzier (rechts) en Govert Sweep kwam op de Amerikaanse tv. © AFP

Amerika klaagt Nederlandse YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan Area 51

De Nederlandse YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein. Justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. Op zo'n daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid staat maximaal een jaar cel. De mannen verschijnen morgen voor de rechter. 

10 reacties

  • Alexa Grieken

    5 jaar geleden
    Dit moeten ze in Europa ook niet proberen, aantal jaar terug hebben ze er zo ook in Griekenland achter slot en grendel geplaatst omdat ze op militair terrein aan het filmen waren.
  • Jose Van Hauwaert

    5 jaar geleden
    Tuurlijk hadden deze 2 nitwits dit gepland, dat heet dan voorbedachte rade. Streng straffen, paar maanden de cel in en dan uitwijzen zonder mogelijkheid ooit nog voet op US bodem te mogen zetten.
  • Steve Van Nieuwenhoven

    5 jaar geleden
    Ze lachen al heel wat minder op foto dan dat ze anders in hun YouTube videos doen.
  • Anthony Vandooren

    5 jaar geleden
    Komt er van é, stoer doen voor fimpjes en dan int gevang vliegen. Wordt eens volwassen op die leeftijd zeg
  • Jurgen Van Den Bergh

    5 jaar geleden
    Wat de Amerikanen daar vooral bewaken is hun vooruitstrevende technologie aangaande nieuwe militaire vliegtuigen die daar boven Groom lake getest worden. Als je weet dat de F-117 Nighthawk, beter gekend als de Stealth die in 1991 voor het eerst ingezet werd tijdens de eerste golfoorlog al in de jaren 70 in ontwikkeling was. Ze willen die technologie, die ze volgens velen hebben uit die UFO uit 1947 in Roswell en lichtjaren vooruit is op de rest van de wereld, ten allen koste beschermen.