Direct naar artikelinhoud
Televisie

Nieuw productiehuis Tivoli.tv probeert plekje te veroveren

Oprichter Kris Spaepen was eerder actief bij Zodiak Belgium, maker van onder meer ‘De buurtpolitie’.Beeld rv

Tivoli.tv is een kersverse speler in het dichtbevolkte landschap van tv-productiehuizen. Concrete plannen zijn er nog niet, zegt medeoprichter Kris Spaepen. ‘Met onze ervaring hopen we een rol te spelen.’

“Maandag beginnen we met een wit blad. Er zijn nog geen deals en er zijn nog geen concrete programma’s”, zegt Kris Spaepen van Tivoli.tv. ‘We’, dat zijn Spaepen zelf, Anouck Vercammen en Koen De Blende. “We hebben elkaar leren kennen bij Kanakna, waar we vooral realityprogramma’s maakten.”

Spaepen werd in maart de deur gewezen bij Zodiak Belgium, maker van onder andere Familie. Zijn financieel directeur zou zichzelf verrijkt hebben, Spaepen werd als CEO van het bedrijf als medeverantwoordelijk beschouwd. “Ik heb geen nieuwe informatie over het gerechtelijk onderzoek”, zegt Spaepen, die vooral naar de toekomst wil kijken.

Maar is een nieuw productiehuis wel zo’n goed idee? Bruno Wyndaele wees er in De Morgen nog op dat de sector in crisis is. Wegsmeltende reclame-inkomsten maken dat zenders besparen op nieuwe producties. “Een goed idee is een goed idee”, antwoordt Spaepen daarop. “Een fictiereeks moet je niet meteen verwachten, we zullen in de eerste plaats mikken op factual entertainment, scripted reality of reality-tv.”