PS-kopstukken Elio Di Rupo en Paul Magnette.
Volledig scherm
PS-kopstukken Elio Di Rupo en Paul Magnette. © Photo News

Paul Magnette doet gooi naar PS-voorzitterschap, maar coalitie met N-VA blijft moeilijk: “We zijn het over niets eens”

Paul Magnette stelt zich kandidaat als opvolger van Elio Di Rupo om voorzitter van de PS te worden, nu Di Rupo opnieuw minister-president geworden is van de Waalse regering. Dat heeft hij voor het eerst met zoveel woorden gezegd tijdens een interview op La Première (RTBF). Gevraagd naar de federale regeringsvorming, zei Magnette dat het programma van zijn partij hem onverzoenbaar lijkt met dat van de N-VA.

44 reacties

  • j hendrickx

    5 jaar geleden
    Geen federale regering nodig Terug verkiezingen en Vlaanderen onafhankelijk
  • Erwin Vander Putten

    5 jaar geleden
    Paul Magnette, de Vlamingen-”vriend” s’en fout! De Vlaming zal/moet zijn (non-)beleid betalen. Willen of niet! Geleide democratie, weet u wel....
  • Eddy DESMET

    5 jaar geleden
    Eén land, één vorst, één regering en daarmee uit. Al die deelregeringen en -parlementen kosten ons land handenvol geld en zorgen er enkel voor dat de bevoegdheden zodanig versnipperd raken, dat niemand nog weet wie voor wat bevoegd is. De staatshervormingen hebben enkel mee gezorgd voor een enorme schuldenlast, die steeds zwaarder wordt.
  • hannes leo

    5 jaar geleden
    Gino Denil: tegen wie zeg je het? U ziet zaken die niemand voorop stelt. Er wordt enkel voorgesteld dat iedereen verantwoordelijk zou dragen voor zijn eigen handelen en daarmee ook de financiële verantwoordelijkheid zou dragen. Of gaan we andermaal de herziening van de financieringswet goedkeuren? Wat daarop komt het neer.
  • Patrick Peeters

    5 jaar geleden
    Oei, oei, nog een grotere ramp voor België!!!