Alles gelijkvloers.
Volledig scherm
Alles gelijkvloers. © Yannick Milpas en stArchicten.be

Levenslang wonen begint al bij de bouw: 16 tips om je op weg te zetten

Woon.Er gaat steeds meer aandacht uit naar levenslang wonen. En terecht, want willen we niet allemaal zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven? De mate waarin dat lukt, hangt voor een groot stuk af van hoe je huis en tuin zijn opgebouwd, georganiseerd en ingericht. Het NAV (Netwerk Architect Vlaanderen) geeft 16 gouden tips.

6 reacties

  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    levenslang kunnen blijven wonen is prima maar dan hopelijk steeds op redelijke afstand van je werkplaats. Tegenwoordig moeten mensen zo vaak van werk veranderen dat een caravannke tot 67 voor sommigen zou misschien praktischer zou zijn :-)
  • Jos Vanhoedenaghe

    5 jaar geleden
    Levenslang is een woord dat niet meer past in onze huidige consumptie maatschappij en haar voortdurend wijzigende wetgevingen.
  • eric brack

    5 jaar geleden
    Vooral zorgen dat je niet afhankelijk bent van elektriciteit. Je huis bouwen met duurzame materialen die langer mee gaan dan 20 jaar. Zorg dat de betonnen fundamenten dikker zijn dan de huidige die snel scheuren en je gevel mee doen scheuren.
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    Dus een open jaren '60-'70 bungalow... dat niemand nog kan betalen. En dat wil onze overheid niet. We moeten allemaal op asociale piepkleine appartementjes op 't 7de verdiep gaan wonen waar we amper ons kont kunnen draaien, waar ze nu al geen liften repareren en je dus als bejaarde of gehandicapte gegijzeld wordt. Levensgevaarlijk , zowel emotioneel en fysiek en decennia geleden met een pak minder mensen al bewezen dat dit enkel uitmond in sociale getto's, dus compleet ongeschikt voor mensen.
  • freddy tormans

    5 jaar geleden
    het beste om levenslang te wonen is, terug snelbouw stenen van vroeger te gebruiken, inplaats van die "smalle blokjes" die ze nu gebruiken, het zal msch wel rapper vooruit gaan, maar de degelijkheid is ver te zoeken