© rr

ANALYSE. Patrick Goots: “Antwerp is nu echt titelkandidaat, Mechelen moet vooral niet panikeren”

Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening over twee stellingen.

Patrick Goots

STELLING 1: Antwerp is nu echt titelkandidaat

AKKOORD

“Als je op Anderlecht dominant kan gaan winnen, heb je iets in je mars. Zo veel loepzuivere kansen van Antwerp op Anderlecht: ik heb het nog niet veel meegemaakt. Het enige minpuntje: ze hadden het veel sneller kunnen afmaken. Je kansen afmaken, het wordt een werkpunt, als je titelkandidaat wil zijn. En toch reken ik dit Antwerp tot de kanshebbers. De ploeg is enorm versterkt, met veel ervaring. Dit is een veel completere groep. De automatismen zijn er nog niet helemaal, maar als de groep beter op mekaar ingespeeld geraakt, verwacht ik vuurwerk. De achterlijn zit stevig in mekaar. Op het middenveld kan Defour, als hij wél op 100% zit, de draaischijf worden, met Haroun als werkende kracht naast hem. En ook de bank is ijzersterk: er zijn nu zo veel spelers die het verschil kunnen maken. En dan zaten spelers als Benson of Rodrigues, die enorm goed aan het seizoen is begonnen, zelfs niet in de kern. Bovendien hebben Gent, Genk, Brugge én Standard allemaal een zwaar Europees programma. Zoiets kost altijd punten. Het enige risico dat ik zie, is de té grote weelde. De kunst wordt om ook de bankzitters én de spelers in de tribune gelukkig te houden.”

STELLING 1: KV Mechelen mag stilaan beginnen panikeren

NIET AKKOORD

“De redenen voor de nederlaag tegen AA Gent zijn simpel: KV werd overklast én telt zelf nog te veel afwezige sterkhouders, zoals Van Damme, Engvall en De Camargo, om daar wél een vuist tegen te kunnen maken. Er is, buiten Hairemans, tijdens de transferperiode ook te weinig kwaliteit bijgekomen om dat op te vangen. Je mag Hairemans overigens niet afrekenen op zijn minder debuut. Hij blijft een klassespeler, alleen is hij niet het type dat op zijn eentje een zinkend schip drijvende kan houden. Hij is gewoon mee verzopen. KV Mechelen moet nu vooral niet gaan panikeren. Ze zijn gewoon even met de voeten terug op de grond gezet. Oké, die 1 op 9 is een tik na hun sterke start, maar het blijft een ploeg die normaal gezien een probleemloos seizoen zonder zorgen zou moeten kunnen draaien. Alleen moeten ze zich nu wel even herpakken. De komende weken moeten ze naar Kortrijk, ontvangen ze Club Brugge, dan naar Eupen en dan thuis Antwerp. Dat zijn stuk voor stuk geen cadeaus. En toch zullen ze daar punten moeten pakken, want de voorsprong die ze in het begin van het seizoen hebben opgebouwd, kan anders snel verdwenen zijn.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER