Vrouwen met hun kinderen in het Al-Hol-vluchtelingenkamp in Syrië
Volledig scherm
Vrouwen met hun kinderen in het Al-Hol-vluchtelingenkamp in Syrië © EPA

Franse families in Syrië beschuldigen Frankrijk van "afgewogen, vrijwillig en opzettelijk” weigeren repatriëring

Een tiental Franse families die in de Koerdische kampen in Syrië verblijven, hebben een klacht ingediend tegen de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Jean-Yves Le Drian, voor de “nalatigheid om hulp aan te bieden" en het weigeren om hen te repatriëren. Volgens de advocaten van de aanklagers worden de omstandigheden in de kampen steeds erger.

14 reacties

  • Zenn Van Wassenhove

    5 jaar geleden
    Jullie vertrek naar ginder was een strafbaar feit. Willekeurig worden jullie zeker niet vatgehouden. Case by case beleid is er vooral op gericht om de honderden miljoenen Europese kinderen en hun moeders te vrijwaren van onmenselijke en vernederende situaties en een risico op overlijden. Moesten wij onze overheden aanklagen voor al het leed dat migranten die hier door hun geklungel zijn binnengeraakt hebben veroorzaakt, Europa zou in 1 klap bankroet gaan.
  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Hulp bieden aan terroristen ??? Die zijn nog geen klein beetje verlegen !!!
  • Lieve Burssens

    5 jaar geleden
    Het was een bewuste keuze om naar ginder te trekken, dus blijven maar. En begin met die hypocriete advocaten te beboeten wegens roekeloos procederen. Het zal rap gedaan zijn met hunne politiek correcte zever.
  • Hubert Delcor

    5 jaar geleden
    Franse families in Syrië. De titel alleen zegt al genoeg.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Ze zijn naar ginder gegaan om te vechten tegen het systeem dat hen de jaren voor hun vertrek zo goed verzorgd had. Ze hebben god-weet-wat voor gruwelijkheden gedaan en hun kinderen opgevoed met een anti-westerse mentaliteit. En toch spelen ze het klaar om zichzelf slachtoffer te voelen? Pure schijnheiligheid.