Minister Wouter Beke en graaf Paul Buysse, voorzitter van de Brexit High Level Group, geven een stand van zaken.
Volledig scherm
Minister Wouter Beke en graaf Paul Buysse, voorzitter van de Brexit High Level Group, geven een stand van zaken. © Photo News

Brexit Impact Scan van FOD Economie al meer dan 25.000 keer geraadpleegd

BinnenlandDe Brexit Impact Scan van de federale overheidsdienst Economie is al meer dan 25.000 keer geraadpleegd. Dat heeft graaf Paul Buysse, de voorzitter van de 'high level group' die het Belgische bedrijfsleven moet voorbereiden op de brexit, gezegd in de Kamer.

6 reacties

  • Jean Gobin

    5 jaar geleden
    gouden kans voor de Gilets Jaunes om druk te zetten op Macron de wegen naar de havens gaan moeilijk bereikbaar worden vrees ik ..
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Zelfs in het meest gunstige geval zal de brexit de economie van VK en EU doen krimpen. Als belangrijke handelspartner zal vooral Vlaanderen de klap die België daarbij krijgt opvangen. 10 000 tot 42 000 jobs zullen hier verloren gaan en 500 000 jobs in UK. Maar daar ligt Johnson niet wakker van. PS: Als de pond sterk daalt tov de euro zal de export naar UK afnemen en niet toenemen zoals sommigen hier hopen.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Gebaseerd op het worst-case scenario zoals de milleniumbug bijna 20jaar geleden, proberen ze met wat statistieken die niets zeggen de publieke opinie te beïnvloeden en de massa bang te maken voor de Brexit. Van de gevolgen voor de massa, daar ligt de EU niet wakker van. Feit is dat met de exit van de UK, die één van de hoekstenen is van de dictatuur die de EU is, heel het kaartenhuis kan instorten, dáár ligt de EU wakker van.
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    we zullen het niet op de Brexit moeten steken, we doen zelf al genoeg. Sinds Di Rupo premier af is gaat het land in een rotvaart Griekenland achterna. En de Vlaming is zo naief te denken dat het met VB zal beteren. Dat dachten ze 5 jaar geleden ook met de NVA en hun toenmalige god BDW.
  • Karel Flanders

    5 jaar geleden
    Alsof ze code rood geven omdat er een regenvlaag aankomt. De enigste die hun job gaan verliezen, zijn de overbetaalde ambtenaren die in Brussel voor de Britten werken en zij betalen met moeite belastingen op wat ze krijgen. Ze doen alsof het VK van de aardbol zal verdwijnen! Er zullen douaniers nodig zijn, meer paperassen, dus meer jobs in bedrijven en dat zal binnen enkele maanden reeds zichtbaar zijn. De pond zal een tijd zakken en iedereen zal daar gaan winkelen.