Man uit Sint-Gillis-Waas riskeert 18 maanden cel voor jarenlange terreur van jonge dochtertjes

© Shutterstock

Een 42-jarige vader uit Sint-Gillis-Waas stond maandag voor de Dendermondse rechtbank wegens mishandeling van zijn twee dochtertjes tussen 2012 en juni 2017. De meisjes zijn geboren in 2008 en 2012.

jvh

Zowel door de burgerlijke partijen als het openbaar ministerie werd de beklaagde omschreven als een tirannieke vader die de lat voor zijn kinderen veel te hoog legde. Voldeden ze daar volgens hem niet aan, dan werden ze agressief behandeld. Dat gebeurde onder andere met slaan en schoppen, maar ook in de wangen knijpen en de polsen zo hard vastgrijpen dat ze blauwe plekken vertoonden. Ook de vrouw van de beklaagde kreeg slaag.

De mishandeling bleef altijd een goed bewaard geheim, tot de echtgenote na feiten in juni 2017 besliste een eind te maken aan de relatie en alles naar buiten bracht. Dat deed ze nadat één van de dochtertjes erg hardhandig was aangepakt. “Ik verwijt mezelf dat ik niet eerder de knoop doorhakte, maar ik heb altijd gevochten voor mijn gezin en hoopte altijd dat het zou veranderen”, zei ze tegen de rechter.

De man zelf minimaliseerde de feiten en vindt zichzelf alleen maar “een strenge papa”. Er is 18 maanden cel tegen hem gevorderd. Volgens het openbaar ministerie wordt daar best een behandeling bij een psychiater aan gekoppeld om de man “tot inzicht te brengen”. De rechter velt vonnis op 14 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen