Een illustratief beeld van twee wandelaars in de Picos de Europa. Het was daar dat de twee Belgen in moeilijkheden raakten.
Volledig scherm
Een illustratief beeld van twee wandelaars in de Picos de Europa. Het was daar dat de twee Belgen in moeilijkheden raakten. © ShutterStock

Belgische wandelaars gered die verdwalen en zonder water raken in Spaanse bergen

De Spaanse hulpdiensten zijn afgelopen weekend uitgerukt voor twee Belgische wandelaars die verloren waren gelopen in de Picos de Europa, een bergketen in het noorden van Spanje. Dat melden verscheidene Spaanse media.

8 reacties

  • Jan Van den Berg

    5 jaar geleden
    Kennen de Pico s zeer goed en gaan er veel wandelen - maar steeds op onze hoede - want er is geen gebergte waar het weer zo vlug veranderd als daar en ook wordt het niet plat gelopen door wandelaar en kom je soms in vele uren nooit 1 mens tegen ( bij uitzondering in de verte beren en wolven ) zo steeds op je hoede zijn is de boodschap. We één van de mooiste berglandschappen van Europa
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    De tijden dat Noord-Spanje regen, stortbuien betekende liggen al enkele jaren achter de rug. Dertig jaar geleden waren het meebrengen van waterlaarzen tijdens de vakanties geen overdreven luxe.
  • Stephan Priem

    5 jaar geleden
    Heb altijd, ook in de Picos, op kaart, kompas en hoogtemeter gestapt. Nooit zulke situaties tegen gekomen. Sneeuw smelten en je hebt perfect drinkbaar water of tijdig aanvullen aan lokale bronnetjes en als de weergoden het echt uithingen, tentje opstellen en wachten op betere tijden.
  • joseph verbeke

    5 jaar geleden
    Best een stafkaart meenemen in deze mooie regio.Prachtige natuur!Het Zwitserland van Spanje.
  • Jan Leuvenaar

    5 jaar geleden
    Met een goeie app op je smartphone, bv. OsmAnd, kan je zo'n situaties vermijden, de gedetailleerde kaart op je App geeft dan 100% exact aan waar je zit (geen internetverbinding nodig) en zo kan je je perfect zelf oriënteren en uit de nood geraken. Zelf al mij zo uit de nesten gered in de bergen in Albanië.