Kersvers minister-president Elio Di Rupo (PS) in het Waalse parlement vandaag.
Volledig scherm
Kersvers minister-president Elio Di Rupo (PS) in het Waalse parlement vandaag. © BELGA

Waals regeerakkoord: "Hoe gaan jullie dat allemaal betalen?", vraagt oppositie zich af

De oppositiepartijen in het Waals parlement - cdH en PVDA - zijn niet helemaal onder de indruk van het Waalse regeerakkoord dat de collega's van PS, MR en Ecolo vorige week sloten. Vooral het financiële plaatje baart de oppositie zorgen. "Hoe gaan jullie dat allemaal betalen?", vroeg cdH-fractieleider François Desquesnes zich af.

22 reacties

  • Albert Jacobs

    4 jaar geleden
    Betalen door de Vlamingen met de goedkeuring van onze regering
  • Norbert Bauwens

    4 jaar geleden
    Daar maken socialisten zich nooit zorgen over. Dat geld krijgen ze wel van Vlaanderen. Die boerkes dokken wel af zoals gewoonlijk.
  • PETER PERMENTIER

    4 jaar geleden
    Di Rupo heeft gedacht we gaan vlug een federale hebben met de verliezende partijen van Vlaanderen dan zitten we met een minderheid aan de Vlaamse zijde, en dan drukken we de herziening van de sociale begroting en ons tekort van 3 miljard vlug door de Vlamingen hun strot, voor de zitjes en de glorie van hun ego en partij, daar trappen ze al 40 jaar in, dus dat werkt altijd.
  • Jean De Grande

    4 jaar geleden
    Is tok allemaal keen probleem. Om de 20 jaar installeert ge een rechtse regering (Vlaamse meerderheid dus) en die krijgt de schuld van alles. Daarna begint ge gewoon opnieuw.
  • Patrick Huwel

    4 jaar geleden
    De vlaming gaat wel betalen.