Mysterie van exploderende ‘ufo’ boven Vlaanderen opgelost

Het mysterie van de ufomeldingen boven het Gentse zaterdag is opgehelderd. Het blijk te gaan om een weerballon van een Ierse student, meldt het ufo-meldpunt.

jvh

Het meldpunt kreeg zaterdag vanuit heel Vlaanderen, de meeste vanuit het Gentse, 34 meldingen binnen over een “exploderende bol” hoog aan de hemel. Aanvankelijk werd gedacht aan een weerballon, maar de Belgische noch de Nederlandse weerdiensten hadden daar op dat moment een weerballon in de lucht. Maar het blijkt nu dus toch om een onderzoeksballon te gaan, zij het van een Ierse student.

“Een Ierse correspondent liet ons in de loop van deze namiddag weten dat er donderdag door een student van de University College Cork een onderzoeksballon met verschillende instrumenten werd opgelaten. De lancering van de ballon gebeurde vanaf de Met Éireann’s Valentia Observatory, dat samenwerkt met de Ierse meteorologische dienst”, zegt Frederik Delaere van het ufo-meldpunt.

De gps van het toestel verloor zaterdag contact boven Gent, waarschijnlijk op het moment dat de ballon explodeerde. En dat is dus wat daar werd waargenomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

bekijk ook

Deze UFO-video werd een hit in Nederland, maar is bij ons gefilmd

Deze ufo’s hielden België de voorbije jaren in de ban

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen