Een satellietbeeld van de aanval.
Volledig scherm
Een satellietbeeld van de aanval. © Planet Labs Inc via REUTERS

Rusland, China en EU willen geen overhaaste conclusies na drone-aanval op Saudi-Arabië

Rusland en China hebben vandaag elk afzonderlijk de internationale gemeenschap opgeroepen om geen overhaaste conclusies te trekken na de aanval op de Saudische oliecentrales dit weekend. Ook de Europese Unie roept op tot terughoudendheid. Daarmee reageren ze op de beschuldigingen van de Amerikaanse president Donald Trump en zijn regering aan het adres van Iran.

9 reacties

  • Steven van Soom

    5 jaar geleden
    Noch Trump, China, Rusland ,Iran , Saoudi Arabië en de Europese Unie zijn geloofwaardigheid.allen creëren ze een alternatieve waarheid dat hun het best uitkomt.het heeft daar een term of termen voor nl. Politiek
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Toen Iran de Amerikaanse drone neerhaalde kregen we direct beelden te zien van de drone. Wat krijgen we nu te zien? Rook. Geen melding van doden of gewonden geen wrakstukken van de rakketen of bommen ,niets dan rook. Zeer humane aanval , die mensenlevens spaart. Geweldig! Zichzelf gebombardeerd????
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Trump staat weer alleen ,met Israël en Saoedi-Arabie , om Iran te beschuldigen . Anderen willen bewijzen, maar die zal Amerika en Saoedi-Arabie wel maken. Weg veiligheid. Weg rust. Met dank aan het "stabiele genie"
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Och schande der wereld, Trump, heeft zijn zinnen gezet op een oorlog. Zijn grote mond beschuldigt direct Iran terwijl hij goed weet wie er achter zit. En waarschijnlijk in opdracht van zijn eigen geheime dienst.
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Afwachten mensen en treuzelen tot de prijs van de olie verdubbeld is dan kan er meer afgeroomd worden. Het is toch maar jan met de pet die moet betalen.