AFP
Volledig scherm
© AFP

Saudische coalitie zegt dat wapens bij aanval uit Iran komen

Volgens de Saudische coalitie die de Houthi-rebellen in Jemen bestrijdt, tonen de eerste resultaten van het onderzoek naar de aanval op de Saudische oliecentrales aan dat de wapens die daarbij werden gebruikt, van Iraanse oorsprong zijn. De Iraanse president Hassan Rohani heeft de drone-aanval gerechtvaardigd. De Houthi’s “doen niets meer dan zich verdedigen” tegen Saudische bombardementen, klinkt het.

15 reacties

  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Zolang er een religieuze leider aan het hoofd van eeen land staat, zal er ellende blijven! Ik ben er 100% zeker van dat iran hier achter zit! Ze kapen ook schepen! Het word idd eens tijd om dat lachwekkend landje op zijn plaats te zetten! En wat volgt er dan? Exodus van iraanse “vluchtelingen” naar de EU! Ga al maar voor de kust liggen met jullie bootjes!!
  • Danny De Graeve

    5 jaar geleden
    En waar was de USA om dat vuurwerk neer te halen? Ze krijgen er jaarlijks toch hun miljarden voor?
  • Robin Matthé

    5 jaar geleden
    Het lijken wel heel nauwkeurige aanvallen te zijn,en niet iedereen heeft daar de technologie voor...iets stinkt er aan dit zaakje.
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    De grote schurkenstaten zijn al meer dan 50j bekend en dat zijn de VS en Israel ,Rusland , China en de Grote EU landen als het VK , Duitsland en Frankrijk ! dat weten we allemaal ! Zij domineren alles op deze planeet en zorgen voor al de ellende en miserie , milieu problemen ezv ... Wie heeft al twee atoombommen tegen Burgers gebruikt ? En die gaat anderen Nu verbieden er te hebben ?
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    De wapens die in Jemen worden gebruikt komen uit de VS en Europa !