Ursula von der Leyen
Volledig scherm
Ursula von der Leyen © EPA

Von der Leyen blijft bij controversiële titel ‘Bescherming van onze Europese levenswijze’ voor Griekse Eurocommissaris

De toekomstige voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen blijft bij de titel 'Bescherming van onze Europese levenswijze' voor vicevoorzitter en Eurocommissaris Margaritis Schinas. Volgens critici speelt ze daarmee in de kaart van extreemrechts, maar daar is de Duitse het niet mee eens. 

8 reacties

  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    De Europese waarden worden enkel nog verdedigt door de vroegere Oostblok landen.
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Enkel "extreem links" heeft het, als iets of iemand niet past, altijd en meteen over extreem rechts nietwaar. Mevrouw Von Der Leyen heeft wel degelijk gelijk als ze meent dat we onze levenswijze moeten beschermen...hoog tijd zelfs.
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Europa is niet perfect, maar wel uniek en mooi. Onze waarden hoeven geen bescherming want dat staat verandering, en dus ook verbetering in de weg. We kunnen en moeten leren van andere culturen en we mogen niet bang zijn om te integreren wat goed is. De schrik voor het onbekende zit er de laatste jaren wel goed in.
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Ze probeert juist met op te komen voor onze levenswijze extreem-rechts de pas af te snijden en het is dankzij de politici (zoals Verhofstad) die de problemen niet willen erkennen dat het zover is moeten komen om op te moeten komen voor onze eigen waarden
  • Diederik Degroote

    5 jaar geleden
    De titel ‘Bescherming van onze Europese Levenswijze’ is volgens het Europese parlement “een belediging voor de Europese waarden”. Je kan bezwaar uiten tegen een bepaalde titel, maar deze bewoording toont mooi aan dat Europarlementariërs onze Europese identiteit en waarden minachten.