Govert Sweep (links) en Ties Granzier
Volledig scherm
Govert Sweep (links) en Ties Granzier © AFP

Nederlandse YouTubers ontlopen celstraf en krijgen boete voor betreden Area 51

YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze Area 51 betraden, hoeven niet de gevangenis in. De bevriende vloggers krijgen een boete van 4.500 dollar (4.090 euro) voor het betreden van de militaire basis. Dat meldt de rechtbank in Las Vegas.

9 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    5 jaar geleden
    Ze gingen als dolle honden naar Amerika toe, een paar dagen in de gevangenis en ze komen terug als makke lammeren. Je hoort niets anders als; "We hebben grote spijt, we zullen het nooit meer doen, het spijt ons zeer etc".
  • Maurice Louman

    5 jaar geleden
    Lekker laten zitten die idioten. Iedereen weet toch dat je zoiets niet moet doen. Dat, en het feit dat de Amerikaanse overheid absoluut geen gevoel voor humor (meer) heeft sinds Obama geen president meer is.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    5 jaar geleden
    De minimumleeftijd voor het huren van een auto in de Verenigde Staten is 25 jaar. De leeftijd om alcohol te drinken is 21 jaar. Om te gaan gokken moet je 21 jaar oud zijn. De nieuwe wet (2019) om tobacco producten te kopen in Nevada is ook 21 jaar. Maar om gearresteerd te worden in area 51 om "aliens" te zien, daar heb je alleen maar een Hollands paspoort voor nodig..
  • Jacques-Philippe Leclerc

    5 jaar geleden
    "Hoeven niet de gevangenis in"? Waarom zijn ze dan tot vrijdag opgesloten? Als Sweep en Granzier hun boetes betalen, worden ze donderdag om 4:00 uur lokale tijd vrijgelaten. Als ze dat niet doen, moeten ze volgens de woordvoerder van de rechtbank nog een week in de gevangenis doorbrengen.
  • Stefanie van Dijk

    5 jaar geleden
    Als ze maar doorhebben dat ze er verdomd goed vanaf komen zo! Urban Exploring is feitelijk insluiping/inbraak maar het illegaal betreden van defensie terrein is een nog zwaardere overtreding die ze zeker ook gevangenisstraf had kunnen opleveren. Mocht iemand die hieronder genoemde crowdfunding actie starten, niet betalen voor overtredingen eh! Er zijn zat crowdfunding acties voor nobeler doelen!