Greta Thunberg spreekt het publiek toe in Washington na het ontvangen van de prijs.
Volledig scherm
Greta Thunberg spreekt het publiek toe in Washington na het ontvangen van de prijs. © AP

Greta Thunberg krijgt samen met jongerenklimaatbeweging Amnesty International-prijs die ook Nelson Mandela te beurt viel

De jongse Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg en de jongerenbeweging 'Fridays for Future' hebben vandaag de ‘Ambassadeurs van het Geweten’-prijs van Amnesty International ontvangen. 

30 reacties

  • Liliane Vervliet

    5 jaar geleden
    Dit is wraakroepend ! Een oproerkraaier die een PRIJS krijgt ! Waar eindigt deze waanzin ?
  • christian demeester

    5 jaar geleden
    Neem het kindergeld af van alle spijbelaars. Als je de wet niet respecteert moet je de gevolgen dragen.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Het ons-kent-ons clubje gaat weer proberen de klimaathysterie op gang te krijgen. De gewone mens is het meer dan beu en de gemiddeld intelligente mens ziet direct dat heel het geval is georchestreerd door mensen die willen dat de massa arm is want een arme massa kan je makkelijk sturen. Nu nog de massa-import van godsdienst (het ándere opium voor het volk) en ze hebben hun slaafjes.
  • Yannck decorte

    5 jaar geleden
    @marco maerten, bagger? Bagger die ze zichzelf op haar kop haalt. Heel goed van de mensen bewust te maken, maar geef zelf het voorbeeld. Op weliswaar een correcte manier.(niet met blabla, maar met boemboem) En vooral hou het onderscheid tussen "klimaat" en milieu duidelijk. Als je niet weet over wat je praat, hou dan u mond. @natacha verpoort, idd! Toch iemand die nog bij de les is. Te veel mensen die berichten uit de pers als waar beschouwen terwijl dit absoluut niet correct is.
  • Ronald Van Beneden

    5 jaar geleden
    Wat is de waarde van deze prijs? Een geestelijk ziek kind die haar angsten projecteert op de wereld en een ganse maatschappij ontwricht door te liegen gesteund door de politici die hun verborgen agenda niet openlijk vertellen aan de mensen omdat ze te laf zijn. Om de leugen kracht bij te zetten geven ze dat zieke kind nog extra steun in plaats van haar in therapie te laten gaan.