Flater achterin kost Zulte Waregem de overwinning tegen Waasland-Beveren

Zulte Waregem en Waasland-Beveren hebben de punten eerlijk verdeeld na een wedstrijd die snel vergeten zal worden. Aan de Gaverbeek werd het 1-1. Nochtans begon de wedstrijd veelbelovend met een knappe goal van Mbaye Leye, maar na de gelijkmaker van Waasland-Beveren zakte het spel van beide ploegen in. Zulte Waregem blijft wel leider, maar ziet Club naderen tot op één punt.

jtp

Bij Zulte Waregem kreeg Sammy Bossut opnieuw zijn vertrouwde stekje onder de lat na de 4-1 nederlaag tegen Standard. Verder stond ook Meïté terug in de basis, hij werd niet geschorst na zijn strenge rode kaart in diezelfde wedstrijd tegen Standard. Ook Waasland-Beveren deed het zaterdagavond met een nieuwe doelman, Merveille Goblet moest de geblesseerde Laszlo Köteles vervangen. Ook Siebe Schrijvers keerde terug in de ploeg na een schorsing.

Hakje Leye

Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de vliegtuigramp in Colombia begon de wedstrijd razendsnel. Zulte Waregem was meteen op de afspraak, want al na drie minuten maakte Mbaye Leye er 1-0 van. En hoe. De aanvoerder van Essevee werkte een voorzet van Lukas Lerager enig mooi met een hakje achter het steunbeen in doel. Nog voor het halfuur kwam Zulte Waregem bijna op 2-0, maar ditmaal ging Leye iets te egoïstisch zijn kans. Zijn flauw schotje was geen probleem voor Goblet, afleggen voor de mee opgeschoven Cordaro was de betere optie geweest.

Zo goed Zulte Waregem de wedstrijd was begonnen, zo flauw werkte het de laatste tien minuten van de eerste helft af. Na slechte — zeg maar gerust geen — communicatie tussen Lepoint en Bossut kon die laatste de bal niet wegboksen. Het leer viel voor de voeten van Zinho Gano, die zonder twijfelen de 1-1 in doel trapte. Daarna leek plots alle vertrouwen in de rangen van Zulte Waregem verdwenen, de ploeg van Francky Dury was blij bij het horen van het rustsignaal.

Flauwe pot

De tweede helft bleef lange tijd verder kabbelen zonder veel opwinding. Een kopballetje van Leye,een schotje van Schrijvers... Veel hadden de toeschouwers aan de koude Gaverbeek niet om zich aan op te warmen. Iets na het uur kreeg Zulte Waregem toch een tweede adem na de noodzakelijke inbreng van Sander Coopman, door het uitvallen van Timothy Derijck. Echt uitgespeelde kansen leverde dat echter niet op. Bij het ingaan van de laatste tien minuten was duidelijk: wie scoort, die wint de wedstrijd.

Zulte Waregem

W.-Beveren

Goals vielen er echter niet meer. Beide elftallen namen na rust een snipperdagje en moesten dus tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel. Daar schiet Zulte Waregem, en zeker Waasland-Beveren niets mee op. Essevee blijft wel eerste, maar ziet Club Brugge naderen tot op één punt, daar kunnen later dit weekend nog Gent en Charleroi bij komen. Waasland-Beveren blijft onderin het klassement, de Waaslanders hebben een kleine voorsprong op de laatste plaats.