Onder meer het olieveld van Abqaiq in het noordoosten van Saudi-Arabië, van de grootste olieraffinaderij ter wereld, raakte zwaar beschadigd.
Volledig scherm
Onder meer het olieveld van Abqaiq in het noordoosten van Saudi-Arabië, van de grootste olieraffinaderij ter wereld, raakte zwaar beschadigd. © REUTERS

Olieprijzen komen op adem na koersstijging door drone-aanval in Saudi-Arabië

BuitenlandDe olieprijzen moesten vandaag even bekomen van de enorme koersstijging van gisteren. De aanval op twee belangrijke olie-installaties in Saudi-Arabië, waarmee zo'n 5 procent van de wereldwijde olieproductie werd stilgelegd, leidde maandag tot de grootste koersstijging van de olieprijzen in de geschiedenis.

9 reacties

  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Venezuela zit op een olieveld dat vergelijkbaar is met SA, waarom daar geen olie halen dan kunnen de mensen terug eten kopen.
  • Kris Kras

    5 jaar geleden
    Altijd weer die paniek...
  • Straight on No way back

    5 jaar geleden
    Gustaaf: Dit zijn de regeringen die dit invoeren om hun onkunde te dekken!
  • Jos Vandenbergh

    5 jaar geleden
    Deze prijsverhoging is pure manipulatie van Wall street niks meer. Er is nog een reserve van 95% over,maar natuurlijk als Amerika(dat stoeft dat zijzelf genoeg hebben voor hun eigen verbruik ) de politieke ban legt op aankoop van vb 3 grote olieleveranciers als ,Iran,Venezuela, Syrie etc dan krijg je zeker verhogingen.
  • Dirky Swinnen

    5 jaar geleden
    Winter komt er aan, dus de prijzen naar omhoog is gewoon piraterij bestelen van de bevolking.