Frauderende PS-schepen krijgt geen 475 maar ‘slechts’ 106 jaar om zijn boete te betalen

© BELGA

De inbeslagname op het pensioen van voormalig schepen Claude Despiegeleer om zijn schulden bij de stad Charleroi af te lossen stijgt naar 1.800 euro per maand. In een eerste afbetalingsplan was een maandelijkse aflossing van 400 euro voorzien. Dat schrijven de kranten van SudPresse dinsdag. Tegen dat ritme is 106 jaar nodig om alles volledig terug te betalen.

Na zijn veroordeling in het dossier ‘Carolo bis’ is ex PS-schepen Claude Despiegeleer bijna 2,3 miljoen euro verschuldigd aan de stad Charleroi. Een vorig aflossingsplan voorzag een maandelijkse terugbetaling van 400 euro, of een spreiding tot 2495, maar dit werd ingetrokken omdat het schepencollege niet bevoegd was voor die beslissing.

Despiegeleer werd veroordeeld omdat hij allerlei frauduleuze constructies had opgezet via lokale sportverenigingen midden de jaren 2000. Hij moest een boete betalen van ruim 1,3 miljoen euro plus 900.000 euro aan interesten.

De financiële dienst van de stad Charleroi heeft nu een deurwaarder gemandateerd voor een inbeslagname op het pensioen van de gewezen schepen. Voortaan wordt elke maand 1.800 euro afgehouden om de stad Charleroi en eventuele andere schuldeisers te vergoeden. Tegen dat ritme zal het nog 106 jaren duren voor de schuld volledig is aangezuiverd, berekende de krant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen