© BELGA

AA Gent verprutst kans om aan de leiding te komen

Gent kon samen met Club Brugge aan de leiding komen als het won bij hekkensluiter Westerlo. Maar het liet die kans liggen, met een teleurstellende 0-0.

sdv

Trainer Hein Vanhaezebrouck pakte opnieuw uit met een verrassende opstelling. Jérémy Taravel speelde voor het eerst nadat hij zich kort na zijn transfer blesseerde, en mocht meteen starten centraal in de verdediging. Thoelen stond opnieuw in doel, ondanks de goede prestatie van Jacob Rinne tijdens de bekermatch woensdag. Saief verving de geblesseerde Asare. De grootste verandering zat voorin. De hele aanvalslinie in vergelijking met Lokeren werd vervangen: Coulibaly, Milicevic, Van der Bruggen en Matton namen de plaats in van Simon, Perbet, Dejaegere en Schoofs.

© BELGA

Even was er sprake dat de match zou worden uitgesteld door het bevroren veld, maar uiteindelijk werd er toch gewoon gespeeld. Al beleefden de supporters daar in de eerste helft weinig plezier aan. Gent had wel de bal en het overwicht, maar moest wachten tot de laatste minuut op een echte kans. Kenny Saief liep slim in de rug van Apau, maar struikelde toen hij op doel trapte. Dan was Westerlo er nog dichter bij geweest toen Ganvoula vanuit een onmogelijke hoek toch op doel knalde. Zijn kogel spatte via de knie van Nielsen tegen de paal.

Nielsen mist dé kans

Meer van hetzelfde in de tweede helft. Westerlo bleef een muur optrekken, AA Gent probeerde er moeizaam doorheen te tikken. Saief zag een voorzet op de lat belanden en Matton kon een mooie combinatie niet afwerken door een controle en kap te veel.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

AA Gent

Westerlo

Maar het was Lasse Nielsen die dé kans in de schoot kreeg geworpen. Na een corner stond hij plots helemaal alleen voor doel toen de bal voor zijn voeten viel. Vanop twee meter schoot hij recht op keeper Koen Van Langendonck.

© BELGA

De bezoekende supporters riepen om topschutter Jérémy Perbet, en kregen de laatste tien minuten wat ze vroegen. Maar ook de Fransman kon het verschil niet maken. AA Gent moet zo toezien hoe Club Brugge alleen aan de leiding komt.

Bekijk hier het volledige klassement.

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer