Maggie De Block moet wachten op goedkeuring uit Europa vooraleer het geneesmiddel in België aangeboden kan worden.
Volledig scherm
Maggie De Block moet wachten op goedkeuring uit Europa vooraleer het geneesmiddel in België aangeboden kan worden. © Photo News

De Block na kritiek van sp.a: "Ik heb Novartis gevraagd om oplossing”

Ook op het kabinet van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) volgt men de hartverwarmende actie voor baby Pia. Veel mensen eisen dat de minister in actie schiet zodat de ouders het peperdure geneesmiddel terugbetaald zouden krijgen, maar De Block kan voorlopig niks ondernemen. “Het medicijn moet eerst nog op Europees niveau goedgekeurd worden”, zegt De Block. Na kritiek van Sp.a zegt de minister wel dat ze Novartis om een oplossing heeft gevraagd.

259 reacties

  • kris verbeek

    5 jaar geleden
    En mevr. De Block, wanneer treedt het kiwiplan in voege?
  • Dirk Thyssen

    5 jaar geleden
    Wanneer er wat extra asielzoekers bij komen vraagt ze 80 miljoen euro extra ,jawel 80 miljoen . Voor onze eigen kinderen lees ook bevolking kan ze niets doen .Dit is een echte schande shame on you De Block . Of liever er blok aan het been voor eigen bevolking.
  • Gertie Daerden

    5 jaar geleden
    Met het geld van de farma files kunnen er veel Pia's geholpen worden, maar dat steekt ondertussen in de doofpot. Farma is ons nog veel geld verschuldigd !!
  • Susie Casteleyn

    5 jaar geleden
    Bij de volgende verkiezingen zullen er ook veel mensen niks meer kunnen doen.
  • Bilal Kilic

    5 jaar geleden
    Gisteren zei ze ook dat ze niks kon doen en omdat ze zoveel kritiek krijgt kan ze opeens wel gaan praten met de farmabedrijf een schande is ze !!!!
  1. Bekend Vlaanderen steunt Pia: BV’s roepen op om sms te sturen voor ziek meisje dat duur medicijn nodig heeft
    Showbizz

    Bekend Vlaanderen steunt Pia: BV’s roepen op om sms te sturen voor ziek meisje dat duur medicijn nodig heeft

    De ouders van de kleine Pia, amper 9 maanden oud, hebben een nationale sms-actie gestart om hun kleine meid te redden. Het enige geneesmiddel dat haar kan genezen kost 1,9 miljoen euro en is meteen het duurste ter wereld. “Stuurt één Belg op tien een sms, dan is het leven van ons dochtertje gered”, zegt mama Ellen De Meyer uit Wilrijk. En België omarmt de actie: in geen tijd stuurden al meer dan 300.000 mensen een sms. Onder hen ook heel wat BV’s die hun volgers oproepen om het zieke meisje met een simpel sms’je te steunen. “We moeten helpen.”
  2. Depraetere en D’Haese, rood tegen donkerrood: “Met jullie kunnen de mensen slechter af zijn dan met een rechtse partij”
    PREMIUM
    Dubbelinterview

    Depraetere en D’Haese, rood tegen donkerrood: “Met jullie kunnen de mensen slechter af zijn dan met een rechtse partij”

    “Melissa, er is niks van jullie rechtvaardige belastingen in huis gekomen.” “Jawel Jos, maar het is hier Rusland of China niet, waar je alles op je eentje beslist.” Zet rood tegenover donkerrood aan de vooravond van 1 mei en je krijgt een kletterend gesprek tussen Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere en PVDA-fractieleider Jos D’Haese. Of ze ooit nationaal samen willen besturen? “Ik vraag mij vaak af of jullie wel wíllen besturen.”