Loïc maakt salade met rode biet
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: salade met rode biet.
Ingrediënten
rode bieten
rode wijnazijn
1 el rietsuiker
tijm
laurier
1 teen knoflook
1 sjalot
1 kl zwarte peperbolletjes
1 steranijs
1 vanillestok
50ml druivenpitolie
balsamico azijn
1 bol buffelmozzarella
gerookte paling
rucola
basilicum
Bereiding
1. Borstel de rode bieten schoon om grond te verwijderen.
2. Kook ze.
3. Maak een bouillon van 2/3 water en 1/3 rode wijnazijn.
4. Voeg laurier en tijm toe.
5. Voeg steranijs en 1 kl zwarte peperbolletjes toe.
6. Snijd een sjalot en een teen look en voeg toe.
7. Voeg 1el suiker toe.
8. Voeg de bieten toe en laat 20 min koken.
9. Haal de zaadjes uit een vanillestokje.
10. Voeg 50ml druivenpitolie toe en roer los.
11. Doe wat bouillon in een steelpan op een hoog vuur.
12. Houd de bieten onder koud water en verwijder het vel.
13. Snijd de bieten in stukjes en voeg toe aan de steelpan.
14. Voeg balsamico toe.
15. Snijd de paling in stukjes.
16. Dresseer en werk af met basilicum.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
-
Jobat
Je of u? Beste of geachte? Vriendelijke groeten of hoogachtend? Zo schrijf je in élke situatie de juiste mail
Je zit achter je computer, klaar om die belangrijke e-mail te versturen. Maar dan slaat de twijfel toe: welke begroeting moet je gebruiken? En hoe formeel of informeel dien je te zijn? In deze gids geeft Jobat.be je alle antwoorden die je nodig hebt. -
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé! -
-
Jobat
Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
Samen genieten van een heerlijk diner: that’s amore. En de beroemdste tortelduifjes uit de filmgeschiedenis, Lady en de Vagebond, wisten al dat liefde door de maag gaat. Smul samen van deze Italiaanse gehaktballetjes en laat de passie oplaaien. -
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
-
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
Ben je van plan om minder vlees te eten dit jaar? Een bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed en leent zich bovendien prima om een winterse aardappelsalade bij te serveren, met walnoten en augurkjes. Wedden dat je zelfs de meest doorwinterde vleeseter overtuigt? -
Livios
Mag je je gras maaien op zondag? En de takken van je buren snoeien? Dit zijn de regels in vijf herkenbare situaties
4 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerHilde Van Broeck
SILKE VANAKKER
Dirk Peeters
Laetitia Dubois