.
Volledig scherm
. © REUTERS

Wetenschappers van UZ Gent zetten grote stap om HIV definitief te genezen

Onderzoekers van het UZ-Gent hebben een belangrijke stap gezet om het HIV-virus op termijn te kunnen uitschakelen en aids definitief te genezen. Het dodelijke virus is vandaag onder controle dankzij dure aidsremmers, maar patiënten hervallen van zodra ze stoppen met die medicatie. Door de schuilplaats van het restvirus te ontdekken hopen de wetenschappers het virus op termijn definitief uit te schakelen.

24 reacties

  • Antoon Soetens

    5 jaar geleden
    Voor iemand die nog nooit aan onderzoek gedaan heeft kan men vertellen wat men wilt maar een onderzoeker start van nul, wat is gekend van het biologisch systeem wat niet,het antwoord is simple men kent tot heden NIETS, dus ingrijpen in een ongekend medium kan niet zonder schade te berokkenen. Bijgevolg moet men in de andere richting kijke, uitwendige behandeling met producten die levende cellen zijn, dat werd nietgedaan dus uw onderzoek is waardeloos, spijtig.
  • freddy milants

    5 jaar geleden
    En zal hier onbetaalbaar zijn.
  • Erik Claessens

    5 jaar geleden
    Fantastisch!!!
  • Em Ve

    5 jaar geleden
    Hopelijk niet voor 1.9 miljon euro...
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Ongelooflijk wat die mensen kunnen en ze worden niet betaald met miljoenen euro's en zijn geen overbetaalde CEO's.
  1. Bestraling van kanker tijdens zwangerschap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststellen”

    Bestraling van kanker tijdens zwanger­schap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststel­len”

    Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind, dat blijkt uit een nieuwe studie van UZ Leuven in The Lancet Child & Adolescent Health. Voor de resultaten van dit onderzoek bekend werden gemaakt wisten artsen niet wat de gevolgen waren voor een foetus bij radiotherapie tijdens de zwangerschap. Hierdoor was er discussie in de medische wereld over de veiligheid ervan. Maar daar scheppen Belgische wetenschappers nu duidelijkheid in. “Dankzij dit onderzoek kunnen artsen wereldwijd zich voortaan baseren op een medische studie”
  2. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.