Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Hybridewagens in ons land overschrijden kaap van 100.000

De hybrideauto’s hebben in België de kaap van de 100.000 stuks overschreden. Dat blijkt vandaag uit cijfers van statistiekbureau Statbel. 

7 reacties

  • Vandaele jiji

    5 jaar geleden
    Vriendin van mij heeft een volvo plug in hybride, verbruik nihil doordat ze 80% van haar km electrisch kan rijden. Dit terwijl ze maar 40km bereik heeft op batterij. Ikzelf rijd electrisch, laad alleen thuis en heb slechts 140km bereik. Ik denk dat ik 1 keer per maand de wagen van mijn vrouw moet gebruiken omdat ik er niet zou geraken.
  • Stephan Priem

    5 jaar geleden
    Guido Algoet, een hybride geniet van geen enkele vrijstelling, hooguit een verlaagde BIV en de wegentaks is afhankelijk van zijn CO2. Daar en tegen een inplug hybride betaald geen BIV noch wegentaks en dit nog tot 2020, dan wordt er waarschijnlijk rekening gehouden met de effectieve elektrische actieradius. Volledige elektrische modellen hebben het zelfde voordeel maar daar komt nog bij dat deze tot 100% fiscaal aftrekbaar zijn.
  • Benny Raes

    5 jaar geleden
    Toen ik indertijd een andere wagen kocht, heb ik voor dieselversie gekozen want de hybrideversie verbruikte in werkelijkheid evenveel diesel omdat de hybrideversie continue 170 kg moet meezeulen en het prijsverschil nooit kon terugverdiend worden.
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Het is al JAREN bewezen dat hybride wagens VEEL economisch vervuilender zijn tov gewone wagens! De benzine motor zuipt als gek om dat gewicht voort te krijgen! Levensgevaarlijk voor brandweer! En waar gaat men met de talloze accu’s naartoe na een jaar of 5-6?
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    Ja natuurlijk, half electrische met een benzinemoter met een uitstoor van de jaren 90. En schaf dat aftrekken van de belastingen eens af ipv de zwart werkers nog wat meer te geven,de gewone man moet ook voor zijjn auto werken