© Jan Boey

Extra toezicht en mogelijk infraroodcamera’s na herhaaldelijk vandalisme op kleiputtensite

De gemeente en politie stellen dat het vandalisme op de kleiputsite achter de Bosstraat geen losstaande feiten zijn maar georganiseerde sabotage. Er komen extra maatregelen en de bevolking wordt opgeroepen mee een oogje in het zeil te houden.

jb

De jongste dagen is de site van de kleiputten achter de Bosstraat (opnieuw) het decor van heel wat vandalisme. De zopas geplaatste omheining is op liefst twintig plaatsen doorgeknipt en eerder is ook al rollend materieel onklaar gemaakt. Nu is de omheining over tientallen meters gedeeltelijk tot volledig verwijderd. Inmiddels heeft de aannemer een proces-verbaal laten opmaken. De herstelkosten zijn aanzienlijk.

(Lees verder onder de video)

Deze site bevat asbest en is door de eigenaar, De Vlaamse Waterweg, daarom ook afgesloten. De bewoners zijn dan ook niet opgezet met de vernielingen, die voor (toevallige) bezoekers alleen maar gevaarlijk zijn. De gemeentebesturen van Boom en Rumst en De Vlaamse Waterweg veroordelen deze vandalenstreken met klem. “De overtreders stellen zich bloot aan vervolging en zullen opdraaien voor alle kosten die het vandalisme meebrengt. Er komen (periodieke) verscherpte controles en de bevolking is gevraagd mee een oogje in het zeil te houden en verdachte bewegingen te melden.”

contact@kleiputtenterhagen.be