N-VA-Kamerlid Michael Freilich.
Volledig scherm
N-VA-Kamerlid Michael Freilich. © BELGA

Freilich (N-VA) stoort zich aan teken voor jood in Vlaamse gebarentaal

N-VA-Kamerlid Michael Freilich stoort zich aan het gebaar voor jood in het woordenboek Vlaamse Gebarentaal. Daarbij omlijnt de gebarentolk een grote haakneus, “een eeuwenoud en achterhaald antisemitisch cliché", vindt Freilich, die de Universiteit Gent met de vinger wijst.

31 reacties

  • Michel Lacroix

    5 jaar geleden
    In de Van Daele staat ook het woord ‘doofstom’ en dat ligt zeer gevoelig in de dovengemeenschap. Wordt dat geschrapt? Neen. Dus ...
  • Guido neerinckx

    5 jaar geleden
    Nog zo een van die miskleunen van NVA.Door De Wever binnengetrokken om zeker te zijn dat hij burgemeester blijft van Antwerpen.Ik zie Freilich het rap aftrappen bij NVA.
  • Albert Hendrix

    5 jaar geleden
    We hebben vroeger bijna nooit last gehad met deze bevolkingsgroep,maar de laatste tijd klagen ze voor alles ,wat een andere bevolkingsgroep doet. Als wij gaan klagen of zeggen waar we het niet mee eens zijn van een andere bevolkingsgroep zijn we racisten en zouden we wat meer verdraagzaam moeten zijn.
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Voor enkelen zijn de Nationalisten schietschijf.Freilich NVA is niet de partij en evenmin woordvoerder.Is in zijn Q gebeten voor iets waar niemand erg in had.Nu wel.Wie het heeft over muggenzifters slaan de bal mis.In iedere partij loopt er wel eentje die naast zijn schoenen loopt.
  • Peggie Van Audenhove

    5 jaar geleden
    Alsof alle Joden een baard hebben, dat gebaar is dan al even stereotiep als een hakenneus. Ik dien klacht in bij Unia tegen de uitbeelding van een baard want dat is discrimantie tov de Joodse vrouwelijke bevolking, aangezien zij geen baard hebben! Euh mr Freilich ooit eraan gedacht om het woord 'Jood' te spellen in gebarentaal? Daarmee is jouw wereldschokkend probleem hier meteen opgelost.