De Griek Margaritis Schinas (r.) wordt de Europese Commissaris “voor de Bescherming van onze Europese Levenswijze”.
Volledig scherm
De Griek Margaritis Schinas (r.) wordt de Europese Commissaris “voor de Bescherming van onze Europese Levenswijze”. © EPA

‘Europese levenswijze’ lokt debat uit in parlement: “Dat betekent ook mensen redden op zee"

De beslissing van de nieuwe Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen om een vicevoorzitter aan te stellen voor de "Bescherming van onze Europese Levenswijze" heeft al heel wat debat uitgelokt. Zo ook in het Europees Parlement, dat de ploeg van Von der Leyen volgende maand het vertrouwen moet schenken. "De Europese levenswijze, dat betekent mensen redden op de Middellandse Zee, en geen havens sluiten", verdedigde EVP-fractieleider Manfred Weber vandaag het initiatief van zijn landgenote. 

122 reacties

  • Sunno Hamar

    5 jaar geleden
    Trots, eer, moed, kracht, vastberadenheid, onbreekbare wilskracht, een zeker naïef idealisme, een hoopvol fatalisme. De echte Europese waarden. Waarden van gezonde mensen die trots zijn op wie ze zijn en op hun afstamming. Mensen met waardigheid die zichzelf niet verlagen voor de belofte van rijkdom en comfort. Wat heeft de linkse verlagingsdrang en hun slavenmentaliteit te maken met Europa?
  • Jurgen Van der Vekens

    5 jaar geleden
    Als de westerse machten is zouden stoppen met de grondstoffen uit afrika te plunderen en zich niet mengen met wie in die landen aan de macht komt te voordele van europa, zal het probleem zich zelf oplossen. Onze politiekers zijn de oorzaak.
  • Bruno Draulans

    5 jaar geleden
    Meer zelfs, voor mijn part mag Europa zdlfs weer kleiner worden. De loonverschillen zijn te groot, waardoor je onevenwichtige dconomieen krijgt. Vb Roemenen en Bulgaren die hier komen werken aan veel goedkoper uurloon, waardoor hier werkloosheid ontstaat bij eigen arbeiders.
  • Jozef Hendrickx

    5 jaar geleden
    Mevr. Neylen staat er ergens in dat art. 2 dat die op zee geredde illegalen naar Europa gebracht moeten worden ? Ook in de Conventie van Geneve staat nergens dat we oorlogsslachtoffers ,dus niet illegalen , bij ons thuis moeten opvangen .
  • Kai Rombouts

    5 jaar geleden
    De europese levenswijze in de jaren 70 en 80 was dat onze dochters naar de disco gingen zonder dat je schrik moest hebben dat hen wat zou overkomen. Nu durf je amper je dochter naar een disco sturen in het Antwerpse, laat staan richting Brussel, tenzij ze met een heuse groep afzakken, maar dan nog...De E.L. beschermen is maw een hersenspinsel opdat u akkoord zou gaan met de verderzetting van massa immigratie, niet met de bescherming van de bevolking.