Lefevere en Evenepoel.
Volledig scherm
PREMIUM
Lefevere en Evenepoel. © BELGA

Lefevere over het eerste profjaar van Evenepoel: “Wat flitsen tonen, dachten we, maar dit...”

WK WielrennenDat Remco Evenepoel vandaag over een week wereldkampioen tijdrijden wordt in Yorkshire, ook dat zal Patrick Levere niet verbazen. “We hadden ­gedacht dat hij in 2019 wat flitsen van zijn klasse als junior zou laten zien. Niet dat hij vijf profkoersen zou winnen.”

12 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    bart vansteenkiste, Merckx had 525 overwinningen, geen 1000. Op het WK zal hij de joker zijn die niets moet maar het zal proberen in de finale. Als ze slim zijn, laten ze de koers aan ee nanders en eten ze zo grotendeels het bord van een ander leeg. Hoe meer Belgen frisser aan de finale beginnen, te groter de kans. Tim De Clercq zou ik ook opsparen voor het eindwerk, want die gaan ze hard nodig hebben. Remco kan dan nog proberen als hij nog iets over heeft. Gilbert / Van Avermaet zijn kopman
  • Karel De Wit

    5 jaar geleden
    Remco is nog maar 19 jaar en heeft inderdaad al onverhoopt mooie dingen laten zien. Het komt er nu op aan dat hij niet gaat zweven, zich goed blijft verzorgen en zich niet laat verleiden tot de aardse geneugten van het leven. Dat hij supergetalenteerd is, staat buiten kijf. Of hij ook een superkampioen zal worden, zal nog moeten blijken. Maar hij is alleszins goed op weg. Dus: laat hem rustig zijn weg maken, leg geen onnodige druk en laten we hem tenvolle steunen. Olie drijft altijd boven!
  • bart vansteenkiste

    5 jaar geleden
    als hij 1000 ritten wint als mercks en 700 als de vlaminck dan gaan we eens verder spreken al de rest is apekool , hoge bomen kunnen veel wind vangen , waar heb ik dit nog gelezen als hem , ahja vandenbroecke hing ook alles verslaan waar zit hij nu !!! niet de beer verkopen eer hij geschoten is.
  • koen bulens

    5 jaar geleden
    Als we het goud binnenhalen.. zolang het maar een Belg is, is het toch super, dat dat nu Gilbert, Remco is of iemand anders..
  • luk g.

    5 jaar geleden
    @Gerda H : moet Remco toch nog iets bewijzen ? Heel veel Vlaamse toppers hebben nog nooit San Sebastian of Baloise Tour of Europees kampioen tijdrijden of ... Niet Tiesj, niet Jasper, niet Sep, niet Oliver. Al deze komen zelfs nog niet in de buurt van het palmares van dit ventje van 19 jaar !