Belga
Volledig scherm
© Belga

N-VA wil NMBS gedeeltelijk privatiseren

N-VA heeft een wetsvoorstel ingediend om spoorwegmaatschappij NMBS deels te privatiseren. De partij wil een privépartner aan boord, om de NMBS voor te ­bereiden op de liberalisering van het spoor­verkeer. Dat schrijven Gazet Van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

35 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Private bedrijven nemen de winstgevende gedeelten over en verhogen de prijzen. De verlieslatende delen laten ze aan de overheid. En de belastingbetaler is nog meer de klos.
  • james vroman

    5 jaar geleden
    past in hun plannen auto rijden onbetaalbaar maken en de markt van trein tickets in hun bezit krijgen ..een koe die veel melk zal geven ..
  • Marcel Willems

    5 jaar geleden
    goed Wanneer zullen de Vlamingen eens beseffen dat NVA ;OVLD?niet voor de gewone mens staan .Privatiseren bv is enkel goed voor de bedrijven die het overnemen .Mijn neef woont UK en weet er alles van .Duur ,slecht onderhouden en niet stipt door de vele panne's.Laat u niet overbluffen door migratie en appart Vlaanderen .Belgie is één land en al het andere is zuiver politiek spel
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Openbaar vervoer is een dienstverlening die de overheid moet garanderen en geen 'op winst beluste ondernemers'. Stop met die neo liberale sprookjes dat schenkingen aan ondernemers goed zijn voor het welzijn van iedereen.
  • Kristof Reekmans

    5 jaar geleden
    Als de spoorwegen geprivatiseerd worden betekent dit dan ook dat er 4 miljard minder overheidsgeld nodig is en dat de belastingen omlaag kunnen? Anders, laat het maar...