Mensen leggen bloemen bij het kantoor advocaat Derk Wiersum.
Volledig scherm
Mensen leggen bloemen bij het kantoor advocaat Derk Wiersum. © ANP

Mocromaffia driester dan ooit: advocaat kroongetuige geliquideerd op straat in Amsterdam

De advocaat van de Nederlandse kroongetuige Nabil B. is vanmorgen in de straat waar hij woont, in Amsterdam, doodgeschoten. Het gaat om de 44-jarige Derk Wiersum, die een echtgenote en twee jonge kinderen achterlaat. Zijn vrouw was getuige van de liquidatie. Nederlandse politici en de gerechtelijke wereld reageren gechoqueerd. 

104 reacties

  • ERIK TOKKIE

    5 jaar geleden
    Nu iemand uit de advocatuur of magistratuur uitgeschakeld wordt is men in de ivoren torens geschokt. Justitie, blijf de crimineel verder pamperen, U ziet dat de boemerang van jullie werk vroeg of laat terug vlak in Uw gezicht terecht komt.
  • Dick DECOCK

    5 jaar geleden
    De echte criminelen zijn de regeringen die dat crapuul vrij spel geven vanuit eigenbelang.Laat dit een signaal zijn dat rechters advokaten en hele boel anderen die die gasten pamperen en verdedigen ook eens geviseert worden door die brave jongens naar wiens pijpen ze moeten dansen.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    We merken al langer aan vroegere reacties hier dat een groot deel van onze bevolking (en een klein deel van onze politici) advocaten medeplichtig vinden aan de daden van hun cliënten. (Zelfs nu nog menen die rechtse rakkers dat 'links' die criminelen zou beschermen.) Het verwondert mij dan ook niet dat criminelen hetzelfde doen. PS: De Italiaanse maffia schoot destijds ook rechters en procureurs neer. Het heeft het Italiaanse gerecht alleen maar hardnekkiger gemaakt.
  • Germain Van Assche

    5 jaar geleden
    Volgens de minister van justitie is “Een grens overschreden”. M.a.w.: alles wat ervoor gebeurd is, is tolereerbaar? Goe bezig!
  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    Het zijn niet de advocaten van de criminelen die doelwit zijn maar dezen die de criminelen tegenwerken hé Paul.