REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Aantal “vuile diesels” op de Europese wegen blijft stijgen

Vier jaar na het Volkswagenschandaal is het aantal sterk vervuilende dieselauto’s en bestelwagens op de Europese wegen verder gestegen. Volgens berekeningen van de ngo Transport & Environment rijden nu meer dan 50 miljoen vuile dieselvoertuigen in de EU, waarvan meer dan 2 miljoen in België.

48 reacties

  • Yves Steenssens

    5 jaar geleden
    95% van de wagens staat stil en ' nachts nog meer - gelukkig maar - en van die 95 % willen ze er een deel vervangen om hun productie te kunnen handhaven - dit door de autocontrole(privéfirma van de autolobby) en geleide verkoop door de overheid via lage emissiezones etc. -heeft niks met uitstoot van doen ,louter verkoop laat dat duidelijk zijn en breek mijn mond niet open @ Jean Gabin
  • Dirk Vregels

    5 jaar geleden
    Hoe kan het aantal vervuilende dieselwagens gestegen zijn? Hebben die dan al die jaren in de garage gestaan zonder te rijden? Nieuwe normen op oude wagens toepassen is hetzelfde als een analfabeet een boek geven en daarna een dictee. Wedden dat niemand zal slagen.
  • Jean Gobin

    5 jaar geleden
    zend al die diesels naar de keuring en geef ze een rode kaart ..dat kan toch niet meer zeker ..
  • pipo de clown

    5 jaar geleden
    Ten eerste, hoe kunnen berekeningen van een ngo objectief zijn? Ten tweede, als je nieuwe, strengere, regels toepast bij reeds bestaande auto's is dit pure misleiding.
  • Stille Stille

    5 jaar geleden
    Het is de benzine die veel te veel co2 uitstoot en niet de diesel en maar te zwijgen over de luxe cruise schaf dat af verbieden die handel maar nee dat brengt geld op hypocrieten