Brandweer moet uitrukken naar school voor gemorste formol

De brandweer is woensdag iets na de middag moeten uitrukken naar het Atheneum van Schilde aan de Hoevedreef omdat daar gemorst was met formol. Een werkman die het goedje had opgeruimd, werd preventief meegenomen met de ambulance voor verzorging.

dvd

Formol is een oplossing van 37% formaldehyde in water en wordt ook wel ‘sterk water’ genoemd. Het wordt gebruikt in laboratoria. In een bijgebouwtje van de school viel woensdag een glazen pot met het product om, waardoor de stof vrijkwam.

De brandweer kwam ter plaatse en adviseerde de werkman die ermee in contact was geweest om zich te laten nakijken. Formol kan irritatie aan neus, ogen en keel veroorzaken.

Tijdens de brandweerinterventie waren er al geen kinderen meer in de school aanwezig omdat het woensdagnamiddag was. Er was dus geen evacuatie nodig.

“Wij hebben het product opgeruimd en de ruimte goed verlucht. De formol werd verpakt in plastic zakken om afgevoerd te worden”, zegt officier Jan Scheurweghs van de Brandweer Zone Rand, post Schilde.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER