VIDEO. Man vecht het uit met kangoeroe om hond te redden

Een man in de Australische ‘outback’ moest snel in actie schieten toen een van zijn honden in een benarde situatie was terechtgekomen. Een kangoeroe hield de hond in een strakke wurggreep en leek niet van plan om het onfortuinlijke dier los te laten. Zijn heldhaftige eigenaar twijfelde geen moment en stormde op de kangoeroe af om zijn trouwe viervoeter te bevrijden. Nadat de hond was losgeraakt, gaf de man de wilde kangoeroe een stevige rechtse, riep zijn honden en zette het op een lopen.

pjv

De video werd gefilmd tijdens een jachtpartij in het woeste binnenland van Australië, door een vriend van de man die veilig in de auto bleef zitten. De beelden van de gevaarlijke situatie tonen een man die snel door de rimboe loopt als zijn hond niet reageert op zijn bevel om terug te komen. De kangoeroe lijkt niet onder de indruk en schopt naar de kerel, terwijl de hond zich uit alle macht probeert te bevrijden uit de houdgreep.

Eens de hond is ontsnapt, staren de man en de kangoeroe elkaar enkele seconden aan, alvorens de man stevig uithaalt met zijn vuisten. Terwijl de kangoeroe even verdoofd is, door de mep of door verwarring, roept de man zijn honden en maakt zich snel uit de voeten.

De opmerkelijke beelden werden zaterdag gedeeld op Facebook en gingen in een mum van tijd viraal. Na veertien uur online werd het bokspartijtje tussen mens en kangoeroe al meer dan 3 miljoen keer bekeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer