Politie op de luchthaven van Zaventem. Archieffoto.
Volledig scherm
Politie op de luchthaven van Zaventem. Archieffoto. © BELGA

Belgisch gerecht legt fraude van Chinese Amazon-verkopers bloot

Chinese bedrijven kunnen allerlei producten spotgoedkoop aanbieden op de webwinkel van Amazon door te frauderen via Brussels Airport. Dat is aan het licht gekomen tijdens een onderzoek van het parket Halle-Vilvoorde, schrijft De Tijd vandaag.

14 reacties

  • Johan Van Biesen

    5 jaar geleden
    Het kost aan een Chinees bedrijf minder om een pakje naar hier te verzenden dan aan ons om een pakje naar China te verzenden, hoe leg je dat uit?
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    De slimheid van multinationals die het telkens lukt om regels te ontwijken, regeringen te lijmen voor belastingvrij ondernemen. Voorbeeld: in spanje hoeven Chinezen vijf jaar geen sociale lasten af te dragen om de economie een boots te geven. Wat doen ze? Binnen de vijf jaar de toko sluiten en elders opnieuw beginnen en het spel begint van voor af aan.
  • lode wijk

    5 jaar geleden
    Als je ziet dat zelfs Philips lampen die je hier in een legale brico koopt, gemaakt zijn in China en duidelijk veel meer kosten dan de lampen die je vanuit China laat komen en echt evengoed zijn voor een belachelijke prijs, dan kun je je afvragen wie gedriegd wie.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    dat is misschien nog niet 1 % van wat de echte fraude is vanuit China. Europa zal snel moeten veranderen als ze niet van de wereldkaart willen verdwijnen.
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Amazon Duitsland zit vol met Chinese verkopers. Zeer goedkoop en tegenwoordig is het degelijke kwaliteit. Maar aangezien die containers naar Duitsland gaan klopt het toch dat ze geen btw moeten betalen? En is het niet de koper op Amazon die dan de btw betaald? In de EU bestaat 80% van de prijs uit taksen zeker, geen wonder dat de economie kapot gaat. Anders begin al met multinationals te belastingen die nergens belastingen betalen.