© Belga

Arco-topvrouw eist 2,6 miljoen euro schadevergoeding van Arco-spaarders

Francine Swiggers eist een schadevergoeding van elke Arco-spaarder die tegen haar procedeert. Als ze gelijk krijgt, ontvangt ze minstens 2,6 miljoen euro.

De vroegere topvrouw van Arco moet zich samen met de Arco-vennootschappen, Belfius en de Belgische Staat verdedigen voor misleiding van de Arco-spaarders.

Ze gaat nu in de tegenaanval, door van elke Arco-spaarder die tegen haar procedeert een persoonlijke schadevergoeding te eisen, zo blijkt uit een mededeling van Deminor, het advieskantoor voor gedupeerde beleggers, aan de coöperanten. Ze begroot de schadevergoeding voorlopig op 1 euro.

Swiggers eist ook dat elke ­coöperant in de procedure veroordeeld wordt tot een rechtsplegingsvergoeding van 1.200 euro. Dat betekent dat de 2.168 procederende coöperanten het risico lopen 2,6 miljoen euro te moeten betalen aan Swiggers.

Die rechtsplegingsvergoeding vraagt ze wegens het “kennelijk onredelijke karakter van de vordering” en de “deloyale proceshouding” van de procederende coöperanten. Ze vindt dat de coöperanten en Deminor te ver zijn gegaan door de dagvaarding aan te kondigen via een door Deminor georganiseerde webcast.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER