De digitale energiemeter wordt vanaf 1 juli in Vlaanderen geïnstalleerd
Volledig scherm
De digitale energiemeter wordt vanaf 1 juli in Vlaanderen geïnstalleerd © RV

Al 60.000 digitale meters geplaatst sinds juli, minder dan 1 procent klanten weigert

Er zijn half september al 60.171 digitale energiemeters geïnstalleerd in Vlaanderen. Dat meldt netwerkbeheerder Fluvius. Minder dan één procent van de klanten weigerde de meter.

28 reacties

  • Eric Van der Jonckheyd

    4 jaar geleden
    Draaid nu de digitale meter terug of niet
  • Jean Decroos

    5 jaar geleden
    Ik heb een slimme meter en ben er heel blij mee. Hij draait evengoed terug als mijn oude meter. Ik weet zelfs exact hoeveel hij terugdraait. Niemand steelt mijn stroom zoals hier beweerd wordt. Ik gebruik mijn geinjecteerde stroom nog altijd zelf en gratis. (zoals iedereen die zonnepanelen heeft) Met die slimme meter ben ik beginnen nadenken over mijn verbruik. Nu laat ik het zwembad alleen verwarmen overdag als de zon schijnt. Het gevolg is een besparing van 400 Kwh stroom op 1 maand tijd.
  • Francinne Declerque

    5 jaar geleden
    Nu nog zonnepanelen leggen is overbodig geworden. Want er komt een extrapiekuurbelasting. Wanneer brengen de zonnepanelen het meeste op ? Wanneer ik op mijn werk zit, de kids op school, als dan de zon weg is aan eten beginnen, met dure electriciteit want je teller draait niet meer terug. In de dag heb je gratis energie geproduceerd voor de overheid. Bezuiniging werkt niet meer. Of compleet off grid gaan...
  • Pierken Pierlala

    5 jaar geleden
    Slimme meters hebben stroom nodig en wie betaalt die stroom? Juist ja de consument.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Bij de plaatsing van de nieuwe ‘eters gaan de plaatser in tegen het beginsel van de grondwet . Ze plaatsen de meters net zo als ze in Zuid-Afrika de apartheid in de hand werkte. Hier mogen ze hem plaatsen als de hele straat aan de beurs is . Maar komen ze voor mij alleen mogen ze hun boeltje mee terug pakken. Er zijn nu al bewijzen genoeg geleverd dat ze enkel geplaatst worden om de consumenten in de zak te zetten.