De politie voert onderzoek in de Langbroekdreef in Amsterdam, waar ex-profvoetballer Kelvin Maynard werd neergeschoten.
Volledig scherm
De politie voert onderzoek in de Langbroekdreef in Amsterdam, waar ex-profvoetballer Kelvin Maynard werd neergeschoten. © ANP/smb

Ex-profvoetballer van Antwerp vanop scooter doodgeschoten in Amsterdam

BuitenlandBij een nieuwe schietpartij gisteravond in Amsterdam is voormalig profvoetballer Kelvin Maynard (32) doodgeschoten. Twee verdachten gingen er op een scooter vandoor. Maynard speelde onder meer voor FC Antwerp (in 2013-2014). Voorlopig denkt de politie dat de schietpartij losstaat van de liquidatie van Derk Wiersum. Die advocaat van een kroongetuige in een zaak tegen de ‘mocromaffia’ werd gisterochtend vermoord in de Nederlandse hoofdstad.

39 reacties

  • François Nuyts

    5 jaar geleden
    Diegenen die dachten dat men in Nederland goed bezig was wat dat betreft is er aan voor de moeite want zij hebben het zelf gecreéerd door hun zogenaamd gedoogbeleid dat zij al jàren voeren .
  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Ik volg reeds enkele maanden een vervolgverhaal over en met de "maffia " en dit op een Nederlandse zender ,het komt me voor dat zulke moorden met motoren ook daar te zien zijn .Het is duidelijk dat dit soort mensen moorden voor elk geldaanbod .Dit is werk voor een "speciale "groep speurders die geen schrik hebben om te sterven ,maar ook niet terug deinzen om zelf een wapen te gebruiken .
  • Dimitri De Groote

    5 jaar geleden
    Of Maynard zelf bekend was bij het gerecht, is niet duidelijk. Kelvin Maynard was overigens zelf geen vreemde bij de Nederlandse politie. Een woordvoerster bevestigde dat hij voorkomt in de systemen. Wat hij op zijn kerfstok had, kon ze niet zeggen. Goe bezig.
  • danny lippens

    5 jaar geleden
    Waarom hebben de mensen een vals onveiligheidsgevoel ? Overgebracht door onheilsprofeten allerhande ? Het is nog nooit in de gschiedenis zo veilig geweest als vandaag in Belgie. Veiliger wegen, lagere misdaadcijfers, minder terreur, kijk er de statistieken maar op na. Sommige partijen hebben er echter belang bij om een onveiligheidsgevoel aan te praten
  • Francis Vancauwenbergh

    5 jaar geleden
    Strenger optreden tegen de dealers en hun providers. Eerste maal minimum 3 jaar, bij herhaling euthanasie. Ze hebben hun tweede kans verbrod.