Siefried Bracke kondigde voor de zomer zijn afscheid van de politiek aan, en trapt nu na in een opiniestuk.
Volledig scherm
Siefried Bracke kondigde voor de zomer zijn afscheid van de politiek aan, en trapt nu na in een opiniestuk. © Photonews

Siegfried Bracke geeft sneer aan partijen, ook aan N-VA: “Politieke ontreddering en radeloosheid zijn totaal”

In een opiniestuk op Doorbraak.be schetst gewezen Kamervoorzitter Siegfried Bracke een weinig rooskleurig beeld van de situatie bij de politieke partijen. "De politieke ontreddering en radeloosheid zijn totaal. Uitzonderingen zijn Vlaams Belang en PvdA, maar voor de rest: désarroi", schrijft Bracke. Volgens hem doen de partijen, ook zijn eigen N-VA, aan "politieke zelfdestructie" door zich voortdurend bezig te houden met "tactiekjes, strategietjes, spelletjes,...".

67 reacties

  • Bart Jacobs

    5 jaar geleden
    Ze zijn in die positie geraakt door schertsfiguren als hel op hun lijsten te zetten.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Gelukkig geraakte deze tot "nationalist" omgegoochelde "socialist" niet meer verkozen. Google eens "Valère De Scherp", zijn pseudoniem toen hij destijds een socialistische propaganda column schreef.
  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    En dit door opportunisten zoals U die opkomen voor een partij en programma die ruimte hadden om een bekende kop op te nemen. Partij programma primeerde voor U zeker niet, het waren de centjes waar U zich blind op staarde, en dit in combinatie als ambtenaar en een gunstige oprotpremie maakt dat U een zeer slimme zet hebt gedaan. Mogen we dan nu ook verzoeken uw mond te houden en te genieten van onze zuur verdiende centen.
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Bracke heeft gelijk, het is droevig gesteld met de politiek in dit land. En dan moeten we ook nog beseffen dat diegenen die het cordon gesloten houden eigenlijk niet veel meer betekenen. Eigenlijk zouden wij best in Vlaanderen een rechtse regering hebben want we moeten vooruit. Nu worden er constant stokken in de wielen gestoken. Bij een volgende verkiezing wordt daar dan op afgerekend.
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    we verzeilen stilletjesaan in een situatie waarin zij die nog een beetje kunnen besturen niet meer zullen mogen besturen en zij die het zullen moeten doen het niet kunnen