Salah Abdeslam met op de achtergrond de gevangenis van Fleury-Merogis.
Volledig scherm
Salah Abdeslam met op de achtergrond de gevangenis van Fleury-Merogis. © AFP/Belga

Briefschrijfster Maéva (21) aan Salah Abdeslam: “Allah liet me vannacht over jou dromen”

Een van de minstens vier correspondenten van Salah Abdeslam is de 21-jarige Maéva uit Moissac, zo’n 70 km ten noorden van Toulouse. De Franse regionale krant La Dépêche du Midi kon twee brieven van Maéva aan de terrorist inkijken. Vooral haar passie voor de islam en haar adoratie voor Abdeslam vallen op, naast de totale afwezigheid van medeleven voor de slachtoffers van de zware terreuraanslagen in Parijs, nu bijna vier jaar geleden.

35 reacties

  • Benny Jozef Van den Put

    5 jaar geleden
    Die vrouw keurt goed wat hij gedaan heeft .Ik zou haar goed controleren .en Mischa haar internet geschiedenis
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Waarom toch die fascinatie van sommige vrouwen voor koelbloedige moordenaars en terroristen? Abdeslam is immers niet de enige: ook Breivik, Degelder, Van Themsche, Dutroux, enz., krijgen liefdesbrieven van aanbidsters.
  • Geerard Kiekens

    5 jaar geleden
    Ze moeten haar oppakken.
  • willy platteau

    5 jaar geleden
    ik denk dat bij dit mens ,er een paar ,,vijzen,, los zijn! totaal debiel wat ze schrijft, trouwens ,dit zo beter niet zo uitgebreid in de pers moeten komen; er zijn waarschijnlijk nog zulke ,,gevallen,, die nog los lopen ,en hieruit inspiratie kunnen opdoen !
  • rudi swinnen

    5 jaar geleden
    Moet deze onzin perse openbaar gemaakt worden in de pers ? Het is al erg genoeg dat simpele zielen terroristen adoreren . Staatsveiligheid zou zijn conclusies daaruit kunnen trekken , maar de bevolking heeft geen behoefte om de inhoud van die brieven te weten .