Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © photo_news

OESO waarschuwt voor zwakste groei sinds financiële crisis

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft de wereldwijde economische groeivooruitzichten fors naar beneden bijgesteld. De OESO verwacht dit jaar een groei van 2,9 procent en volgend jaar van 3 procent.

10 reacties

  • De Waen Luc

    5 jaar geleden
    Tien jaar geld bijdrukken, cijfers vervalsen on nu negatieve rente,,oh ja hoor, dat komt echt goed,,
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Groei is niet noodzakelijk kwalitatief. Betere en duurzame producten zijn ook groei en helpen tegen milieuverloedering en klimaatverandering. Maar als de ECB de spaarders en belastingbetalers laat opdraaien voor de financiële crisis gaan die hun bestedingen natuurlijk aanpassen. En hopen dat anderen zich massaal in de schulden gaan steken omdat leningen goedkoop zijn is toch wat te simpel gedacht.
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Die groei is net de reden voor de klimaatverandering. De roofbouw op de planeet mag stoppen.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    @Maerten: nog nooit in de geschiedenis hebben zoveel mensen het zo goed gehad, zo weinig honger en is de middenklasse zo groot. Betere gezondheidszorg is steeds voor meer mensen beschikbaar, zodat die allen langer leven. Tot zover de statistieken.
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Groei is een dogma dat hardnekkig in stand wordt gehouden om woekerwinsten voor een kleine groep ten koste van bijna 4 miljard armen en de planeet. Enkel in ontwikkelingslanden heeft groei (tijdelijk) nut.In bv Europa en VS is economie in balans voldoende.Misschien zal een wereldwijde natuurramp de zaak eens grondig herschikken.