Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Photo News

Nog altijd geen Vlaamse regering: “Er komt maandag geen Septemberverklaring”

"Een state of the union kan je enkel doen als je een regering hebt. Vraagt u aan mijn collega van het Vlaams Parlement of er nu volgende week maandag een Septemberverklaring zal zijn van de nieuwe regering: neen." Dat zei Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open Vld) vanmiddag bij Villa Politica op Eén. Federaal minister Maggie De Block (Open Vld) voegde er later haar eigen voorspelling aan toe: “Mijn prognose is vóór het volgende weekend. Nog een tiental dagen zullen ze wel nodig hebben.”

36 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Dus alleen een grote receptie met veel eten en drinken ? Veel plezier en amusement . Allemaal op kosten van de bevolking zeker ? Zo was het , en zo zal het altijd zijn . Eten en veel zuipen , gratis en voor niks .
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Voor de vlaamse regering durven de verliezers niet openlijk zonder overwinnaar VB en federaal willen ze nva niet..maar er is geen haast bij want intussen graaien ze verder en kunnen ze al de volgende rooftochten op vlaanderen voorbereiden tot de storm geluwd is voor de moegetergde bevolking..denken en hopen ze..dat zou weleens lelijk kunnen tegenvallen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Niemand mist die regering. Maar zolang er geen is zou de vergoeding van parlementsleden opgeschort moeten worden. Want die moeten dan toch geen wetten en decreten goedkeuren en hun controlerende taak op de regering uitvoeren.
  • gustaaf van bever

    5 jaar geleden
    Het komt er in principe niet op aan dat grote verliezers het spel bepalen. We hebben heel goede politica die voldoen aan de voorwaarden , ttz, geen schaamtegevoel hebben, kunnen liegen en bedriegen als de beste en , heel belangrijk..grote schephanden hebben om de centen waar mensen voor werken op jun account te krijgen en dan voldaan te kunnen zeggen " mijn broodje is gebakken" , En de Walen keken er naar en lachen zich een bult.
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    Correcte analyse dirk sonck : federaal wordt het een regering zonder NVA en VB of nieuwe verkiezingen die dan weer de eerste optie geven als eindresultaat. Ik vraag me af hoelang de Koning dit nog kan dulden en of hij niet beter vraagt aan de militaire top om een noodregering te laten installeren, de nva en vb buiten de wet te stellen zodat er een nieuwe regering kan worden gevormd. Democratie is een ding, maar het land niet failliet laten gaan zoals NVA en VB willen is totaal onaanvaardbaar.