-
Volledig scherm
- © Dumpert (screenshot)

Levensgevaarlijk: jongens rijden zonder bestuurder over Nederlandse snelweg

Op Nederlandse sociale media wordt een filmpje gedeeld waarin enkele jongeren met hun auto over de snelweg A27 ter hoogte van Eemnes (provincie Utrecht, nabij Hilversum) rijden, zonder bestuurder.  

7 reacties

  • Stephan Priem

    5 jaar geleden
    Werkt allemaal perfect bij ideale opstandigheden, bij felle regen, sneeuw, ijzel of strenge vorst is al bewezen dat deze sensoren dan al eens tilt slaan met alle gevolgen vandien. Autorijden blijft een primaire handeling maar spijtig genoeg dringt dit bij vele automobilisten niet door.
  • Marc Van Loo

    5 jaar geleden
    onmiddellijk rijbewijs afpakken voor altijd !
  • Rolf Caers

    5 jaar geleden
    Francinne Declerque ik ben blij dat u zegt "in principe". Een autonoom rijdende auto is een prachtig staaltje techniek, maar voor een lui dier als de moderne mens ook zijn doodskist. Die dingen worden gemaakt om in ideale omstandigheden te werken. Stel dat een onoplettende chauffeur vlak voor deze wagen invoegt, dan komt de wagen veel te laat tot stilstand om een aanrijding te vermijden. Als je dan ligt te slapen zijn de gevolgen erg pijnlijk... dit is gewoon ronduit dwaas.
  • Pascal Deprez

    5 jaar geleden
    Christel Blijkbaar ken jij totaal niets van de volkswagen technieken. Wagens van volkswagen zijn nog niet klaar om automatisch te rijden en moet na 10 seconden bijgestuurd worden anders gaat die na 2 maal alarm van zelfs over in noodstop.
  • Francinne Declerque

    5 jaar geleden
    Zelfs mijn Toyota rijd op autosnelweg automatisch, rijweg assist, dus stuurt automatisch bij, adaptieve cruisecontrol dus remt automatisch af en versnelt ook weer, in principe zou ik op autosnelweg ook kunnen zitten slapen. In de file super gemakkelijk. Dus zo erg nu ook weer niet.