Gentse politie geeft acht prostituees met te weinig kleren aan een boete

© fvv

Bij een grootscheepse controle-actie in de Gentse Zuidbuurt hebben in de nacht van 2 op 3 december 8 prostituees een GAS-boete gekregen omdat ze “niet aangepaste kledij” droegen.

lbo

Daarnaast werden kregen 2 prostituees ook nog een GAS-boete wegens het lokken van klanten. De actie werd georganiseerd door de lokale recherche, samen met de wijkdienst, de hondenbrigade en het O-team. Bedoeling van de controle-actie is om de overlast in dat stadsdeel in te perken.

Ook een paar weken geleden was er al eens een politie-actie in de buurt van het zogenoemde ‘Glazen Straatje’.

De boetes zijn een gevolg van de aangepaste politieverordening om overlast door prostitutie op het Gentse Zuidkwartier tegen te gaan, Die werd vier jaar geleden goedgekeurd door de stad Gent. Het politiereglement verbiedt prostituees klanten te lokken door naakt of in lingerie, badpak, bikini, nachtkledij of doorschijnende kledij achter de vitrine te zitten. Ze mogen ook buiten geen klanten lokken of van achter hun raam de voorbijgangers duidelijk maken dat hen tegen vergoeding seksuele handelingen worden aangeboden. Prostituees die het verbod negeren, riskeren een administratieve geldboete tot 120 euro. De exploitant van zulke bars kan ook een boete krijgen, als 'zijn' prostituees drie overtredingen in twee maanden begaan. Bij een nieuwe herhaling binnen het jaar kan de zaak tijdelijk gesloten worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen