© Facebook

Deze vrouw werd geboren zonder vagina, maar hoopt binnenkort toch moeder te kunnen worden

De Amerikaanse Devan Merck werd 23 jaar geleden geboren zonder vagina. Toch hoopt de Amerikaanse binnenkort voor het eerst mama te kunnen worden. “Mijn jeugdjaren waren verschrikkelijk, een echte hel. Maar nu ik de man van mijn leven ontmoet heb, durf ik eindelijk te dromen van kinderen.”

lla

Het Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser Sydnroom of geboren worden zonder vagina treft wereldwijd 1 op 5.000 vrouwen. Devan Merck is één van hen. “Ik kreeg de diagnose voor het eerst voorgeschoteld toen ik dertien was”, zegt Merck aan de Britse krant Metro. “Ik was er kapot van en de pesterijen op school maakten het alleen maar erger. Ik werd gemeden door iedereen waardoor ik me jarenlang anders heb gevoeld dan mijn klasgenoten.”

Kunstmatig’

Drie jaar later, op haar zestiende, kon Merck eindelijk een operatie ondergaan die haar leven zou veranderen. “Dokters hebben een vagina gereconstrueerd met huid van mijn benen. Ik kon seks hebben, net zoals andere meisjes van mijn leeftijd. Maar daar stopte de ellende niet. Mijn toenmalig vriendje zei me botweg dat ik anders voelde en rook met mijn ‘kunstmatige’ vagina.”

Pas toen Merck de schoolbanken achter zich liet, begon het leven haar langzaamaan toe te lachen. “Toen ik mijn latere echtgenoot Trent (28) leerde kennen, kon ik alle miserie achter me laten. Hij was de eerste man die mij echt begreep.” En sinds een dokter onlangs ontdekte dat beide eierstokken van Devan intact zijn, droomt het koppel luidop van kinderen. “Kinderen krijgen op de natuurlijke weg zal niet lukken maar we hebben andere opties. We kunnen kiezen voor in-vitrofertilisatie (IVF) of een draagmoeder inschakelen. Een baby zal ons leven veranderen maar dan op een heel positieve manier. Het is de volgende stap die we moeten zetten en ik denk dat ik echt wel een goede moeder kan zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Seks & Relaties