Een wedstrijdje gocart aan de OLV-kerk op de autovrije zondag van vorig jaar in Sint-Niklaas.
Volledig scherm
Een wedstrijdje gocart aan de OLV-kerk op de autovrije zondag van vorig jaar in Sint-Niklaas. © JVS

Brussel en heel aantal Vlaamse steden en gemeenten zondag autovrij: hier is wagen niet welkom

Op 22 september organiseren Brussel en heel wat steden en gemeenten in Vlaanderen een autovrije zondag, als afsluiter van de Week van de Mobiliteit. De vrijgekomen ruimte wordt ingepalmd door buurtfeesten, openluchtfestivals, animatie en infostands. 

18 reacties

  • pierre verlodt

    5 jaar geleden
    Eric Vaeske die 150 dagen beslis ik .Die autoloze zondag ben ik verplicht mijn wagen te laten staan.
  • Gerrit Mangé

    5 jaar geleden
    Plaatselijke acties of niet, ik betaal rijtaks voor het hele wegennet op Belgisch grondgebied en ik betaal ook nog eens provinciale en gemeentelijke taks, dus mag ik daar wel iets voor terugverwachten. Goed berijdbare wegen en geen kruispunten die maandenlang afgesloten worden wegens heraanleg voor betere fietsdoorstroming.
  • Gerrit Mangé

    5 jaar geleden
    Spijtig dat er géén grenscontroles meer zijn anders konden ze heel België autovrij maken. Binnenkort mogen de mensen met 30 kilo aan eten en drinken op hun fiets of het openbaar vervoer want je mag nergens nog met je auto komen. Sluit dan ook ineens alle fabrieken en laat ministers per fiets naar Brussel gaan ipv 3 chauffeurs en een dikke BMW
  • dretie munkies

    5 jaar geleden
    Weet je niet waar naar toe met je wagen zondag ? Ga dan eens naar Tournai (voor siommigen Doornik) : daar is er een tweedehandsboekenmarkt op het marktplein !
  • Eric Servaes

    5 jaar geleden
    Rijtaks heeft niets te maken met deze acties. Die gaan uit van plaatselijke initiatieven en niet van de federale overheid. Een rijtaks wordt trouwens betaald voor een kalenderjaar en niet per dag. Dus als u beslist om maar 150 dagen per jaar te rijden kan ook u het verschil ook niet terugvorderen.