De haven van Antwerpen ter illustratie
Volledig scherm
De haven van Antwerpen ter illustratie © Photo News

Belastingvrijstelling voor Belgische havens is “illegale staatssteun”

De vrijstelling van vennootschapsbelasting voor Belgische havens, is een vorm van illegale staatssteun. Dat oordeel van de Europese Commissie uit 2017 is vandaag bevestigd door het Europees Hof van Justitie.

10 reacties

  • Yannck decorte

    5 jaar geleden
    Er is dan al zoveel geld te kort in de staatskas, en dan nog eens cadeau's blijven geven aan de bedrijven die miljoenen omzet maken. Iedereen gelijk. Ondernemingen horen ook gewoon belastingen te betalen zoals iedereen. Op die manier kan er misschien wat minder druk op de kleine, hard werkende burger gelegd worden, alsook voor de kleine zelfstandigen, die soms de bomen door het bos niet meer kunnen zien!
  • Stef van Dijk

    5 jaar geleden
    Terecht dat dit teruggefloten wordt, waarom hoeven de havens geen vennootschapsbelasting te betalen en alle andere Belgische bedrijven wel. Ik vind dit weer eens een positief iets aan de EU, onder hen was dit onrecht gewoon doorgegaan
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Zo een havenbedrijf is wel geen privaat bedrijf. Maar een nv van publiek recht. Een nv met als aandeelhouders federale en/of gewestelijke en lokale overheden. Een overheid die zichzelf belast is toch een overheid die een vestzak/broekzak operatie uitvoert.
  • Wim Eggermont

    5 jaar geleden
    Dat ze ne keer belastingen betalen zoals elke werkmens. Al die profiteurs maken het systeem kapot. Voordelen zijn altyd ten koste van degene die ervoor moet opdraaien. Blijkbaar is er tegenwoordig alleen de loontrekkende daartoe veroordeeld
  • Albert Hendrix

    5 jaar geleden
    Alles voor de grote bedrijven en de rijken niets voor de gewone mens.