Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Klaas De Scheirder

Bijna 800.000 werknemers extra kunnen fietsvergoeding krijgen

Het aantal werknemers in België dat recht heeft op een fietsvergoeding, stijgt binnenkort tot ongeveer 2,8 miljoen. Bijna 800.000 van hen zullen voor het eerst recht hebben op zo'n vergoeding, zo berekende de christelijke vakbond ACV. Dat is een gevolg van de sociale akkoorden in twaalf sectoren.

7 reacties

  • Francine Vanderstraeten

    5 jaar geleden
    Geef iedereen een firmawagen en niemand kruiptnog op de fiets om te komen werken. We zijn hier wel in België. Al die bekommerde moeders voor goede lucht die 's morgens aan de schooltjes aanschuiven op 2 rijen om 'hun' kroost veilig af te zetten??
  • eric reynebeau

    5 jaar geleden
    Bij mijn bedrijf is een aparte ingang voor de fietsers waar onder het oog van de portier moet geprikt worden voor de fietsvergoeding. Wat hier meermaals gesuggereerd wordt van de laatste km met de fiets en de rest met de auto zal misschien wel gebeuren maar een kleine minderheid. Want wie dagelijks ca 30 km met de fiets moet komen zal met een elektrische fiets 45 km/uur door het drukke verkeer sneller thuis zijn dan met de wagen en geen brandstof verbruiken.
  • An Peeters

    5 jaar geleden
    In plaats van alles voor de gewone werkmens duurder te maken in kader van het klimaatprobleem, kan je fietsvergoeding nog fiscaal interessanter maken dan het nu is.Dit zou nu echt eens iets zijn voor de gewone werkmens. Kaderpersoneel en directeurs krijgen bedrijfswagens en dragen zo niet bij aan het klimaat, fietsers wel. Daar hoor je Anuna niet over, het meiske begrijpt er niet veel van.
  • Johan boudewijns

    5 jaar geleden
    Ofwel duidelijke "spelregels" ofwel gewoon iedereen fietsvergoeding, genoeg die geen 5 dagen per maand met de fiets komen maar wel fietsvergoeding opeisen. Bij vorige werkgever werd er gewerkt met een fietskalender, vanaf 11dagen fietsvergoeding, minder dan 11 gewone kmvergoeding.
  • Daniel Corstjens

    5 jaar geleden
    Heb een plooifiets gekocht,met de wagen 26 km naar het werk en laatste km met de fiets! Kassa kassa!