Een slechte luchtkwaliteit kan leiden tot meerdere gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, sufheid, irritaties van ogen, huid en slijmvliezen.
Volledig scherm
Een slechte luchtkwaliteit kan leiden tot meerdere gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, sufheid, irritaties van ogen, huid en slijmvliezen. © Duco Ventilation & Sun control

Ventilatie niet onderhouden? Je gezondheid zal het merken

LiviosHoofdpijn, allergische reacties, huidirritaties … dit zijn maar enkele van de gevolgen van een ventilatiesysteem dat niet goed wordt onderhouden. Maar hoe vaak is dit nodig? Bouwsite Livios vroeg raad aan Hendrik Dejonghe van Duco.

19 reacties

  • Jan Claes

    5 jaar geleden
    Binnenkort gaat men beginnen nakijken in welke mate je je ventilatiesysteem gebruikt en onderhoud(net zoals nu reeds bij een verwarmingsketel). Degene die dit dus doelbewust uitschakelen mogen zich verwachten aan een in eerste instantie waarschuwing en daarna boete.
  • gustaaf van bever

    5 jaar geleden
    Die kunstmatige verluchting heeft na tijd stilstand ook schimmels in de " dode hoeken" Start je op , blaas je die gewoon de woning binnen..Moet dus regelmatig ontsmet worden , kortom , vraagt goed onderhoud l( net als je airco systeem in de wagen.. Luchtroosters en op tijd een open raam is nog altijd de beste ventilatie....( althans voor mij )
  • gilberte Vergaelen

    5 jaar geleden
    Overisoleren het slechtste ooit met schimmels als gevolg. Ramen en deuren iedere dag wat openen om verse lucht binnen te laten. Dat die onozelaars in Brussel maar isoleren, mij niet gezien
  • Jan hertogs

    5 jaar geleden
    Ventilatiesysteem D, altijd verse lucht, geen onderhoud nodig, geruisloos, geen impact op de binnentemperatuur, betaalbaar, verbruikt niks, Die ben huizen en dat soort systemen zouden moet worden verboden! In de fanillie heb ik er ook een paar die zich hebben laten misleiden en nu is het lijden met lange ij. Altijd verkouden, moe, ziek zomer en winter, duur onderhoud, peperduur systeem, hoog stroomverbruik, duur onderhoud en bovenop ongezond!
  • Wim Van Hoof-Segers

    5 jaar geleden
    Bij mij hangt er een stekker aan, bij vakanties gaat dat ding natuurlijk uit. De regel dat het niet mag onderbroken worden is absurd. Ik doe in mijn huis wat ik wil.